Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Η Χαρά Καφαντάρη στη σημερινή της παρουσία στην εκπομπή Online στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ


Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΓΙΑ ELDORADO GOLD: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ


Η Χαρά Καφαντάρη στη σημερινή της παρουσία στην εκπομπή Online στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με τις εξελίξεις με την Eldorado Gold, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν είναι μία ευχάριστη εξέλιξη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο κράτος με νόμους, κανόνες, υποχρεώσεις και δικαιώματα. Η όποια επιχειρηματική δράση οφείλει να ακολουθεί το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο. Όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, στόχος μας είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και την εργασία. Στην περίπτωση της Eldorado Gold, η ελληνική Κυβέρνηση, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες και ζητώντας το ίδιο και από την εταιρεία, παρέπεμψε το θέμα στη Διαιτησία, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός. Όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις, οφείλουμε να πούμε ότι το υποέργο των Σκουριών έχει αδειοδοτηθεί κατά 60%, ενώ η Ολυμπιάδα κατά 100%.
Σε συνέντευξη της, η Εταιρεία ανέφερε παραδείγματα χωρών, στις οποίες λειτουργεί, που όμως είναι εκτός Ε.Ε. (πχ. Κίνα Τουρκία κλπ.). Πρέπει, όμως, να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».
Κλείνοντας, η Χαρά Καφαντάρη ανέφερε ότι οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν με ταχείς ρυθμούς. Η προστασία του Περιβάλλοντος και Νομιμότητα δεν μπορεί να κάμπτονται ή να αγνοούνται.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ