Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Β. Λεβέντης στη ΔΕΘ: Δεν ζητώ εκλογές, ζητώ ευρεία κυβέρνηση

Β. Λεβέντης στη ΔΕΘ: Δεν ζητώ εκλογές, ζητώ ευρεία κυβέρνηση


Την πρόταση του για την ανάγκη συναίνεσης και συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και το σχηματισμό ευρείας κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με εντολή, να μείνει η χώρα στο ευρώ και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, κατέθεσε στη συνέντευξη του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ έβαλε και κατά του δικομματισμού που «επιχειρείται να ξαναστηθεί», από «τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».
«Επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ να ξαναστηθεί ένας δικομματισμός με κάθε τρόπο, με τα κανάλια, με τις δημοσκοπήσεις, με τις εφημερίδες» τόνισε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε: «Επιχειρείται, ξανά, να αναβιώσουν τα βαμπίρ και τα φαντάσματα. Αυτοί που πτώχευσαν τη χώρα είναι ξανά στο προσκήνιο με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την αμνησία μας και τη λήθη μας. Αυτό προσπαθούν να κάνουν. Δεν θα τους αφήσουμε», είπε ο κ. Λεβέντης. Προσέθεσε ότι μέσα σε αυτό το σκηνικό η Ε.Κ. προσπαθεί να νικήσει «μια συνεχή ομοβροντία προπαγάνδας, ένθεν και ένθεν» και τόνισε: «Δεν θα τα καταφέρουν, όμως, γιατί ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί ότι τα δύο αυτά κόμματα εκφράζουν το σάπιο και το παλιό».
Ο πρόεδρος της Ε.Κ. υποστήριξε ότι «πλαστογραφούν ακόμη και δημοσκοπήσεις» και ανέφερε περιστατικό με δημοσίευση δημοσκόπησης που ανέγραφε το δημοσκοπικό ποσοστό της Ε.Κ. κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ η εταιρία δημοσκοπήσεων το είχε υπολογίσει πάνω από αυτό και εντός Βουλής. «Είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης τα βασίζει όλα στο να μπουν πέντε κόμματα στη Βουλή. Του απαντώ, από τη Θεσσαλονίκη, ότι και πέντε κόμματα να μπουν η Ένωση Κεντρώων θα είναι μέσα», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.
Ο πρόεδρος της Ε.Κ. έβαλε και κατά της κ. Γεννηματά, γιατί το κόμμα της ψήφισε την ενισχυμένη αναλογική, με το μπόνους των πενήντα εδρών στο πρώτο κόμμα. «Αυτό δεν θα περάσει έτσι. Θα πετύχουμε να μη βγει αυτοδυναμία, αλλά οι ευθύνες της κ. Γεννηματά είναι τεράστιες», είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Αν δεν υπήρχε το μπόνους της ενισχυμένης θα είχαμε τελειώσει με τον Μητσοτάκη. Είναι ευθύνη της κ. Γεννηματά, που τον διατηρεί στο προσκήνιο και μαζί με τον Μητσοτάκη διατηρεί τη Δεξιά».