Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», με τον Δημήτρη Οικονόμου (28.07.2017), τόνισε ότι το κύριο θέμα των ημερών είναι η έξοδος της χώρας στις αγορές και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν σοβαροί επενδυτές. Γίνεται εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και δεν πρέπει να υποτιμούμε την έξοδο στις αγορές, χωρίς να πανηγυρίζουμε, ενώ υπάρχουν  μεγάλες διαφορές από την έξοδο το 2014. Το αφήγημα της Αντιπολίτευσης κατέρρευσε, η Αξιολόγηση έκλεισε και η έξοδος στις αγορές είναι ένα στάδιο στην ανάπτυξη και την επαναφορά της κανονικότητας. Η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από τα μνημόνια το 2018 και θα μπορεί να δανείζεται.
Επιπλέον, τα Περιφερειακά Συνέδρια δείχνουν πώς πορεύεται αυτή η Κυβέρνηση: με διάλογο, με συνεννόηση με τους φορείς, με συγκεκριμένα αναπτυξιακά σχέδια για κάθε περιοχή. Ένα γεγονός για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά έπεσε έξω, απαγορεύοντας στους αυτοδιοικητικούς του να παραστούν. Τα Συνέδρια αυτά σημαίνουν συνεργασία των φορέων με την εκάστοτε Κυβέρνηση, χωρίς μικροκομματισμούς. Στόχος η ανάπτυξη που συνεπάγεται θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μείωση της ανεργίας των νέων, αλλά βέβαια έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας σε αυτό το ζήτημα.


 Αναφερόμενη στην εισβολή Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής, την χαρακτήρισε ως μία κίνηση με χαρακτήρα ακτιβισμού, όπως και ο Πρόεδρος της Βουλής, η οποία κίνηση περιορίστηκε σε διανομή φυλλαδίων και τίποτα περισσότερο. Η Κυβέρνηση δεν επιδεικνύει ανοχή στην παραβατικότητα, καθώς το τελευταίο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. έχει σημειώσει επιτυχίες, εξαρθρώνοντας σημαντικές σπείρες διακίνησης ναρκωτικών.