Hellenic Cypriot Press Agency

Hellenic Cypriot Press Agency www.vouli.net από το 1980

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Αυγενάκης στο ρ/σ Apha: «Η βία και η ανομία δεν θα γίνουν ανεχτές! Είναι προσβολή για την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τους ταξιτζήδες στο Ρουβίκωνα!»


Αυγενάκης στο ρ/σ Apha: «Η βία και η ανομία δεν θα γίνουν ανεχτές!
Είναι προσβολή για την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τους ταξιτζήδες στο Ρουβίκωνα!»



«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ομολόγησε ότι οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρ/σ Alpha 989 και τη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου, ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να πιστέψει ο ίδιος τα παραμύθια που λέει. Και δεν υπάρχουν πολλοί που ακούν τον κ. Τσίπρα και πιστεύουν είτε στην ειλικρίνεια είτε στην αποτελεσματικότητά του.

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν πέτυχε τίποτα στο ζήτημα του χρέους και της ποσοτικής χαλάρωσης ενώ αντίθετα, δέσμευσε τη χώρα με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το τέλος του προγράμματος. Η πραγματικότητα είναι ότι οι φόροι του 2017 έως το 2022 – τα πέντε χρόνια που ο κ. Τσίπρας μας έχει δεσμεύσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% - είναι το άμεσο αποτέλεσμα του καταστροφικού πρώτου επταμήνου του 2015.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός ο οποίος ομολόγησε, εξάλλου, ότι οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Ο ίδιος το επέλεξε. Έχει δεσμεύσει την Ελλάδα σε μια σκληρή δημοσιονομική πολιτική έως το 2022. Εάν το Μνημόνιο τελείωνε το 2018, δεν θα είχαμε πρόσθετα μέτρα για το 2019 και το 2020.

Χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μια Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τελείως διαφορετικά το ζήτημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί βγήκε μετά από 3 χρόνια στις αγορές. Το επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας, μιας χώρας με συγκρίσιμα δημοσιονομικά μεγέθη με την Ελλάδα είναι, σήμερα για το πενταετές ομόλογο, αρκετά κάτω του 2%. Εμείς δανειστήκαμε με ένα επιτόκιο κοντά στο 5%. Αυτή η διαφορά στο κόστος δανεισμού, είναι το κόστος του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου, του κ. Βαρουφάκη, του κ. Παππά και όλων όσων μας κυβερνούν σήμερα.

Η χώρα έχασε 3 χρόνια. Και για αυτό υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, που είμαι απολύτως βέβαιος, ότι θα αποδοθούν στις επόμενες εκλογές.

Όπου πηγαίνει ο Πρωθυπουργός σήμερα, τον ακολουθούν και καμία εικοσαριά διμοιρίες των Μ.Α.Τ. Δεν έχω δει τον Πρωθυπουργό να περπατά μόνος του στο δρόμο, για να δει εάν πράγματι υπάρχουν χαμογελαστά πρόσωπα, όπως μας είπε.

 Η βία και η ανομία δεν θα γίνουν ανεχτές. Ο Ρουβίκωνας, είναι ο ίδιος με αυτόν που έκανε πορεία στα Εξάρχεια, κρατώντας καλάσνικοφ στο χέρι. Δεν είναι δυνατό να σφυρίζουμε αδιάφορα σε αυτές τις πρακτικές. Και να κλείνουμε το μάτι.

Υπάρχει εξοργιστική ανοχή στις ακροαριστερές ομάδες που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια. Δεν υπάρχει Κράτος όταν δεχόμαστε ένα Κ.Ε.Π. αναρχικών στην πλατεία, καταλήψεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων, κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων όπου φτιάχνονται μολότοφ, εμπόριο ναρκωτικών.

Η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει το νόμο και την τάξη, δίνοντας ξεκάθαρες εντολές στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Εντολές που σήμερα η αστυνομία δεν παίρνει. Η μόνη εντολή που πήρε η αστυνομία, τελευταία, ήταν να κάνει τους ταξιτζήδες του “Ρουβίκωνα”.

Έχoυμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτό που συμβαίνει με τη Δικαιοσύνη, δεν έχει συμβεί ποτέ στα 43 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ουδέποτε Πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει “θεσμικό εμπόδιο” μια απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου.

Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο, πρωτίστως, των αδύναμων πολιτών. Και εάν δεν έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες στη Δικαιοσύνη, κλονίζεται όλο το οικοδόμημα του Κράτους Δικαίου.

Έχουμε έτοιμο το καινούργιο νομοθετικό μας πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία στα Πανεπιστήμια, αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, ανάλογα με το παραγόμενο αποτέλεσμα, αποχώρηση του Υπουργείου Παιδείας από τον ασφυκτικό έλεγχο, δυνατότητα των Πανεπιστημίων για αξιοποίηση της περιουσίας τους, για να φτιάχνουν και ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και να εισπράττουν έσοδα από αυτά, επαναφορά των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων.

Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα στη χώρα, να ιδρύονται και ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πάντα υπό κρατικό έλεγχο και υπό κρατική εποπτεία. Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα είναι αμοιβαία ωφέλιμος.
 
Γραφείο Τύπου

Συνημμένα:
Ηχητικό της συνέντευξης
https://youtu.be/kPGTQ380Tz0