Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να παγιδεύσει τα Πανεπιστήμια

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να παγιδεύσει τα Πανεπιστήμια 

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως με το κυβερνητικό σχέδιο νόμου οδηγεί τα Πανεπιστήμια σε αδιέξοδο εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως η ΝΔ δεν θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να παγιδεύσει τα Πανεπιστήμια σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το κυβερνητικό σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια αποτελεί, δυστυχώς, ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τα πίσω σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη, όπως είπε, να προχωρήσει μπροστά, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Όπως είπε το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν λύνει κανένα πρόβλημα καθώς το μόνο που κάνει είναι να επαναφέρει τις χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος.
 
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το νομοσχέδιο πλήττει ευθέως το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, ενισχύει τον συγκεντρωτισμό και τη γραφειοκρατία, καταργεί θεσμούς που συνέβαλαν στη λογοδοσία και τη διαφάνεια, υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά προγράμματα, αφαιρεί το κίνητρο διδασκαλίας, ενισχύει τον κομματισμό στα Πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, και τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής πρυτανικών Αρχών, ενώ ξαναφέρνει μια παρωχημένη και επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέπουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας.