Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δήλωση της Τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. κυρίας Νίκης Κεραμέως για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Λύκειο

«Οι αλλαγές στο Λύκειο να είναι αποτέλεσμα
ενός ουσιαστικού και όχι προσχηματικού διαλόγου»



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις φερόμενες αλλαγές στο Λύκειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούσαμε τον Υπουργό Παιδείας σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό να αναφέρεται στις προωθούμενες αλλαγές στο Λύκειο. Ανέφερε ρητώς ότι οι αλλαγές αυτές θα αφορούν μαθητές, οι οποίοι θα εισέλθουν στην Α’ Λυκείου, κατά την προσεχή σχολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι οι μαθητές θα έχουν ενημερωθεί σχετικά, πριν τον Σεπτέμβριο.

Ο Υπουργός παίζει εν ου παικτοίς. Εν μέσω θέρους, ενώ ακόμα ένας διάλογος για την Παιδεία παραμένει εκκρεμής, ενώ δεν έχει προηγηθεί κανενός είδους δημόσια διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξαγγέλλει ριζικές αλλαγές στο Λύκειο.

Τον καλούμε να επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι σε ένα τόσο καίριο ζήτημα. Οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός ουσιαστικού, και όχι προσχηματικού, διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους, εντός επαρκούς χρονικού πλαισίου και όχι με επείγουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες».