Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Απόσπασμα συνέντευξης του Δημήτρη Χατζησωκράτη στο STAR

Απόσπασμα συνέντευξης του Δημήτρη Χατζησωκράτη στο STAR



Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας σήμερα στο STAR και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου σχετικά με το ΑΓΙΟ ΦΩΣ και τις τιμές αρχηγού κράτους, υπογράμμισε:
«Δεν είμαι πιστός. Σέβομαι απολύτως τους συνέλληνες πιστούς. Όχι γιατί είναι η πλειοψηφία. Το ίδιο θα έκανα και αν ήταν μειοψηφία. Από την εκπομπή αυτή απευθύνομαι στους πιστούς: Ειλικρινά τι σχέση έχει ο σεβασμός και η τιμή στο ΑΓΙΟ ΦΩΣ με αυτές τις κοσμικές φανφάρες;
Υπογραμμίζω ότι ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, π. Γεώργιος Τσέτσης έγραφε: «Αποτελεί ασέβεια το να αποδίδει κανείς τιμές αρχηγού κράτους στο Άγιον φως, το οποίο προέρχεται από τον τάφο Εκείνου που δήλωσε ότι: “η Βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου”, στο Βήμα 23/02/2006».
Απευθύνομαι επίσης στους παλιούς μου συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ: Πόσο θα ανέχεστε τις πατριδοκαπηλίες και τις «θρησκειοκαπηλείες» του εταίρου σας στην κυβέρνηση; Τόσο πολύ η διατήρησή σας στην εξουσία σας έχει τυφλώσει;»