Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Β. Λεβέντης: Να παύσει η κυβέρνηση να διαφημίζει τα αντίμετρα γιατί επιβαρύνει τη θέση της

Β. Λεβέντης: Να παύσει η κυβέρνηση να διαφημίζει τα αντίμετρα γιατί επιβαρύνει τη θέση της

«H κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της, να μην κωλυσιεργεί και να ολοκληρώσει την 2η αξιολόγηση» τόνισε, στην ομιλία του σε συγκέντρωση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με ακροατήριο στελέχη και φίλους του κόμματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τη θέση του ότι «πριν έρθει το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα στην Βουλή, είναι απαραίτητο να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚ «καταληκτικός χρόνος για την αξιολόγηση είναι το Eurogroup του Μαΐου». «Μετά», ανέφερε ο κ. Λεβέντης « γεννούνται κίνδυνοι αποσταθεροποίησης της χώρας , οπότε πρέπει να εξεταστεί η λύση της κυβέρνησης τεχνοκρατών, ή αν αυτό κριθεί αδύνατον εκλογές. Να παύσει η κυβέρνηση να διαφημίζει τα αντίμετρα γιατί όσο συνεχίζει να το κάνει επιβαρύνει την θέση της».
Στην ομιλία του ο Βασίλης Λεβέντης έκανε αναφορά και στη ΔΕΗ λέγοντας ότι «Ένωση Κεντρώων δεν συμφωνεί με την εκχώρηση ή πώληση ορυχείων λιγνίτη, συμφωνεί όμως με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης στους υπόλοιπους τομείς (διανομή, εκμετάλλευση). Όποιος αγοραστής αγοράσει την ΔΕΗ πρέπει να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση και αναγέννηση της και να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».
Για τα εργασιακά ο πρόεδρος της ΕΚ εκτίμησε ότι «μόνη της η κυβέρνηση έβγαλε τα μάτια της για να κάνει το χατίρι των συνδικαλιστών. Επειδή όμως είναι εντολή που πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις και να δοθούν νέα κίνητρα για επενδύσεις μοιραία η αγορά εργασίας θα ελαστικοποιηθεί».