Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη αναφορικά με την ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ. για το Σ/Ν για τα πνευματικά δικαιώματα

Ανακοίνωση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη αναφορικά με την ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ. για το Σ/Ν για τα πνευματικά δικαιώματα



«Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση (24-04-2017) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι διατάξεις του σχεδίου νόμου «διαμορφώθηκαν σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τους Βουλευτές του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ». Εν συνεχεία, η ανακοίνωση περιγράφει την προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται για την ψήφιση ενός νομοσχεδίου.
‘Πανηγυρίζει’ η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου για ένα νομοσχέδιο το οποίο είχε τεθεί στη διαβούλευση από το Δεκέμβριο του 2015!
‘Πανηγυρίζει’ που αν και η διαβούλευση ολοκληρώθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2016, το σχέδιο νόμου κατατέθηκε για συζήτηση στη Βουλή και, εν συνεχεία, αποσύρθηκε!
‘Πανηγυρίζει’ που ακολούθησε νέα «επεξεργασία» του νομοσχεδίου και μετά από ένα χρόνο και πλέον συμφώνησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!
Φαίνεται πως η κ. Υπουργός αδιαφορεί για τις απόψεις και θέσεις όσων συμμετείχαν στη διαβούλευση και ιδίως των άμεσα εμπλεκόμενων, όπως οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης.
Φαίνεται πως η κ. Υπουργός αγνοεί τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της πνευματικής ιδιοκτησίας από την «…παράνομη δράση» της ΑΕΠΙ! 
Αρκεί που συμφώνησαν οι Βουλευτές του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ! 
Φαίνεται πως αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο που λειτουργεί η Κυβέρνηση! Η άποψη των Βουλευτών της συγκυβέρνησης!
Οι απόψεις της κοινωνίας και των οργανωμένων φορέων περιττεύουν για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. … Το ήθος της ‘αριστερής διακυβέρνησης’!».
 
Γραφείο Τύπου