Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκαλυπτικός στα «Αποκαλυπτικά» για AGB, ΕΣΡ και Survivor!

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκαλυπτικός στα «Αποκαλυπτικά» για AGB, ΕΣΡ και Survivor!


Ασορτί με τον τίτλο της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη στο «Ε», νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Αποκαλυπτικά, λοιπόν, τα όσα είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής για τις αδιαφανείς μεθόδους τηλεμέτρησης  της AGB, για την χθεσινή επίσκεψή του στο ΕΣΡ και το τηλεοπτικό «παιχνίδι» Surviror που έχει προκαλέσει κοινωνική αναταραχή, εξ΄ αιτίας της υφής του και τον επιβλαβών παρενεργειών του ιδίως στη νεολαία.
Ξεκινώντας από το Survivor, οι αναφορές του ήταν καταπέλτης:
«Παρακολουθούμε κάθε μέρα το θέατρο του πραγματικού «Φαρισαϊσμού» όπου με δεκάδες trailer σχεδόν 5 φορές ανά ώρα προβάλλεται το τι θα γίνει «στο αποψινό επεισόδιο» και φυσικά για να γίνει ελκυστικό το trailer αποκαλύπτει τους τσακωμούς, τις ρουφιανιές, τους χλευασμούς και τα «μαχαιρώματα» που θα προβληθούν στο «αποψινό επεισόδιο»!
Καταγγέλλω με τον πιο επίσημο τρόπο στους αρμόδιους πολιτικούς και δικανικούς αρμοδίους την απερίγραπτη αποθράσυνση του «μιντιακού» κατεστημένου το οποίο έφθασε στο σημείο να κάνει θέμα συγκεκριμένη απαράδεκτη συμπεριφορά δημόσιου χλευασμού και ψυχολογικού πολέμου, ο οποίος όχι μόνο προβάλλεται αλλά πολύ περισσότερο διαφημίζεται, έτσι ώστε να προκαλέσει την όσο μεγαλύτερη τηλεθέαση.
Θύματα; Μια ολόκληρη η κοινωνία αλλά ιδιαιτέρως τα παιδιά, τα οποία δεν διαθέτουν ούτε την εμπειρία αλλά ούτε και τα απαραίτητα «φίλτρα» για να αξιολογήσουν τα βλαβερά μηνύματα στα οποία εκτίθενται και τα οποία υποσυνείδητα τους φυτεύουν οι «τηλεμαϊντανοί» της παραπληροφόρησης και τα αφεντικά τους».
Για την AGB, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής έθεσε πολλά εύλογα και αφοπλιστικά ερωτήματα τα οποία προέρχονται από καταγγελίες, αδιερεύνητες δυστυχώς, από μέλη της τηλεοπτικής κοινότητας και δη από το ΕΣΡ.
Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε ότι ακόμη και σήμερα παραμένει άγνωστο κατά πόσο το δίκτυο των εγκατεστημένων 2.700 μετρητών λειτουργεί καθημερινά! Υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα που αναφέρει πολλά ευτράπελα και παράδοξα, όπως:
•    Ότι μετρήθηκαν τηλεοπτικοί σταθμοί σε ώρα που δεν εξέπεμπαν.
•    Ότι εμφανίζεται τηλεθεατής να παρακολουθεί τηλεόραση επί… 38 ώρες το 24ωρο!
•    Ότι μετρήθηκαν νοικοκυριά που είχαν κατά τη δοκιμαστική περίοδο μηδενική τηλεθέαση.
•    Ότι στα Χανιά, τη Φλώρινα και τη Φωκίδα αποδόθηκε τηλεθέαση σε ώρες που οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν διακοπή σήματος ή μπλακ άουτ!
•    Ότι πατέρας πολύτεκνης οικογένειας με διαμονή στην περιοχή του Γκύζη, αγνώστου επαγγέλματος και απόφοιτος ΑΕΙ, εμφανίζεται γεννημένος την 01/01/1961, με παιδιά γεννημένα το 1962 και το 1963.
•    Ότι το τηλέφωνο του σπιτιού του ανήκε στην AGB.
•    Ότι στην έρευνα μετείχαν παιδιά… τριών ετών.
•    Ότι μετρήθηκε η τηλεθέαση κατά την αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή.
Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε στην χθεσινή επίσκεψη και συνάντησή του με το Προεδρείο του ΕΣΡ, αναφέροντας ότι επισημάνθηκαν οι προβληματισμοί του για τον τρόπο λειτουργίας των καναλιών.
Αναλυτικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε την τηλεοπτική ασυδοσία, τα προβαλλόμενα σκουπίδια, τα ανείσπρακτα πρόστιμα και γενικότερα την αναρχία που επικρατεί στο τηλεοπτικό τοπίο.
Ιδιαίτερα μνεία έκανε στα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, που επηρεάζουν τον ανταγωνισμό. Επίσης, μίλησε για την χειραγώγηση της τηλεθέασης από τις αμφιλεγόμενες μετρήσεις της AGB, που καθορίζουν την διανομή της κρατικής και ιδιωτικής διαφημιστικής «πίτας».
Όπως είπε ο δραστήριος βουλευτής στην εκπομπή, ζήτησε από το ΕΣΡ να μείνει μακριά από κομματικές επιρροές και να ασκήσει απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα το ρόλο του χωρίς χρονοτριβή, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια ασυδοσίας και συνέχισης αυτής της άναρχης κατάστασης που παρατηρείται στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.