Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Αυγενάκης: «Έχει συμφωνηθεί ένα βαρύτατο πακέτο μέτρων

Αυγενάκης: «Έχει συμφωνηθεί ένα βαρύτατο πακέτο μέτρων και υπάρχει μια ένταση μεταξύ Τσακαλώτου – Τσίπρα
για το ποιος θα σηκώσει το βάρος των μέτρων»

Συνέντευξη στο ρ/σ «Radio 98.4» Ηρακλείου παραχώρησε σήμερα ο Γραμματέας της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Σαχίνη, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν θέματα επικαιρότητας όπως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι και τα ερωτήματα που προκύπτουν, την επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με την Καγκελάριο της Γερμανίας κ.α..

Βασικά σημεία συνέντευξης:
  • Η 1η αξιολόγηση μας πήρε 14 μήνες να κλείσει κοστίζοντάς μας ένα 3ο μνημόνιο και 90 δις επιβάρυνση στο χρέος της χώρα μας.

  • Η 2η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει από πέρυσι το Φεβρουάριο και παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε μια διάσταση απόψεων μεταξύ Τσακαλώτου – Τσίπρα – Τζανακόπουλου με φόντο τα πολύ βαριά μέτρα που έχουν ήδη συμφωνήσει.

  • Αυτή η διάσταση απόψεων είναι πολύ επικίνδυνη σε μια ήδη επικίνδυνη κυβέρνηση. Δεν μπορεί να λέει ο Υπ. Οικονομικών ότι το 1/3 των απαιτήσεων έχει υλοποιηθεί, το 1/3 είναι απαιτήσεις που είναι έτοιμες προς ψήφιση και το άλλο 1/3 είναι απαιτήσεις που είναι αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης, γεγονός το οποίο διαψεύδουν οι θεσμοί.

  • Το ερώτημα είναι γιατί αυτές οι απαιτήσεις δεν υπήρχαν πριν ένα χρόνο; Διότι αυτό είναι το κόστος της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης, της «συμμορίας της δραχμής και της πεντάρας» που το μόνο που κάνει είναι φορτώνει με βάρη τον ελληνικό λαό.

  • Έχει συμφωνηθεί ένα βαρύτατο πακέτο μέτρων και υπάρχει μια ένταση μεταξύ Τσακαλώτου – Τσίπρα για το ποιος θα σηκώσει το βάρος των μέτρων την ώρα που ο κ. Τσακαλώτος έχει επενδύσει στην επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Δύο προτάσεις υπάρχουν στο τραπέζι: Μείωση συντάξεων ή ραγδαία μείωση του αφορολόγητου.

  • Κλείσει ή όχι η αξιολόγηση η Κυβέρνηση παραμένει το ίδιο επικίνδυνη.

  • Εκ των πραγμάτων η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Μας ενδιαφέρει να φύγει η εθνικά επιζήμια Κυβέρνηση. Οι εκλογές είναι μέρος της λύσης.

  • Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που θα έχει με την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ θα καταθέσει τον Οδικό Χάρτη της Νέας Δημοκρατίας για την οριστική έξοδο από την κρίση που περιλαμβάνουν μια σειρά μεταρρυθμίσεων που υπερβαίνουν τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

  • Η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν αρκεί. Εάν η χώρα δεν μπει σε φάση παραγωγής και αναπτυξιακής πορείας τα οφέλη δεν θα είναι παρά προσωρινά.

  • Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει ταξίδι αναψυχής με την οικογένειά του μπορεί να το κάνει αλλά όχι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

  • Το άλλο σενάριο είναι ότι ο κ. Τσίπρας πήγε για συναντήσεις με επενδυτές. Γιατί όμως πήγε μόνος του να κάνει συνάντηση με τη Rothschild αφού έδιωξε όλους τους Υπουργούς του; Αυτός δεν είναι ο οργανισμός για τον οποίο είχε κάνει βαρύτατες δηλώσεις και χαρακτηρισμούς ο κ. Καμμένος; Γιατί κράτησε μυστική μια τέτοια συνάντηση;

  • Γιατί μόνος του σε μια πολύ σημαντική συνάντηση; Γιατί κρατήθηκε μυστική συνάντηση;

  • Εάν δεχτούμε ότι έκανε συνάντηση με την Rothschild γιατί έπρεπε να πάει ο ίδιος; Και υπάρχει κάποια συνεργασία με τον Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους;

  • Η υπόθεση για το πόθεν έσχες της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει απασχολήσει την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής που ελέγχει τα πόθεν έσχες, έχουν κατατεθεί όλα τα σχετικά έγγραφα και έχει αποφανθεί η επιτροπή πριν 10 χρόνια. Για το θέμα αυτό πάλι η ΝΔ είχε πάρει θέση από το 2016. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μάς φέρνουν ξαναζεσταμένο φαγητό.

  • Σε ότι αφορά το κλίμα που δημιουργείται σας παραπέμπω στις δηλώσεις Βερναρδάκη ότι θα ζήσουμε καταστάσεις πόλωσης που δε θα έχει ξαναζήσει η χώρα μας. Εμείς σε αυτό τους απαντούμε «όχι».

  • Ο κόσμος δε γοητεύεται από τις ωραίες κουβέντες. Θέλει μεταρρυθμίσεις, αλήθεια και σοβαρότητα. Αυτό το βρίσκει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποδεικνύεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και στην πιο πρόσφατη της εταιρείας «rass».

  • Ο κ. Τσίπρας πατά σε δυο βάρκες: σε αυτή της εξουσίας που τον γοητεύει και κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί και σε αυτή που αντιλαμβάνεται ότι χάνει το αποτύπωμά του στην κοινωνία και υπάρχει ένα σχέδιο απόδρασης.

  • Θεωρώ ότι θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί στην εξουσία. Αυτό σημαίνει μέτρα, οπισθοχωρήσεις και συμβιβασμοί με ζημία για τους Έλληνες πολίτες.


Γραφείο Τύπου