Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης: Πάρτε πίσω την καταστροφική ρύθμιση για τα μπλοκάκια

Κυρ. Μητσοτάκης: Πάρτε πίσω την καταστροφική ρύθμιση για τα μπλοκάκια

Να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματικών, κάλεσε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντάς την καταστροφική και τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες και αγρότες με τις αβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που επέβαλε».

Υποστήριξε πως «οι επιπτώσεις είναι δυστυχώς δραματικές, λουκέτα σε επιχειρήσεις, εκτίναξη της μαύρης εργασίας, μετανάστευση επαγγελματιών και επιχειρήσεων», καθώς όπως πρόσθεσε «ιδιαίτερα πλήττονται όμως οι εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι με μπλοκάκι που μαζικά τα κλείνουν επειδή αναγκάζονται να καταβάλουν διπλές εισφορές».

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση, υπογραμμίζοντας ότι «το μήνυμα που στέλνουμε μαζί με όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: Πάρτε πίσω τώρα αυτή την καταστροφική ρύθμιση. Μοναδική διέξοδος είναι η μείωση και των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών ώστε να ανασάνει η οικονομία, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα τονώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα».