Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν

Δριμύτατη και εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, πριν από τα εγκαίνια των νέων γραφείων επί της οδού Πειραιώς, που συμπίπτουν με την επέτειο των 42 χρόνων της ΝΔ.



Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην πρόεδροι του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.



«Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί. Η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα. Είναι αναγκαία, όμως, και για να σταματήσει η διάβρωση των θεσμών και ο κυβερνητικός αυταρχισμός. Διότι, προκειμένου να κρύψουν την αποτυχία τους, επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τις φωνές κριτικής, τις ανεξάρτητες Αρχές, τους ανεξάρτητους θεσμούς, τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης».



Συνεχίζοντας την επίθεση, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Η κυβερνητική αποτυχία επιτείνει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η αποτυχημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα αποθρασύνεται και γίνεται πιο επικίνδυνη. Αγκαλιασμένοι από τη μια μεριά με τη νέα διαπλοκή που δημιούργησαν και από την άλλη με τον Ρουβίκωνα, καταλύουν ανενδοίαστα τις βασικές αξίες του πολιτεύματός μας και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχει, πλέον, καμία αμφιβολία. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν. Γι' αυτό, σας καλώ όλες και όλους. Και μαζί με εσάς, όλες και όλους τους Έλληνες πολίτες σε έναν συνεχή αγώνα για την ενδυνάμωση του μεταρρυθμιστικού μετώπου στη χώρα μας».



«Η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία, περιορίζει την ελευθερία και αδυνατεί να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου διχάζει τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε: «Η κυβέρνηση πότε βάζει απέναντί της έναν νεοφιλευθερισμό που κανείς δεν υποστηρίζει, πότε συγκρούεται με την Εκκλησία, ενώ με τις τηλεοπτικές άδειες υφαίνει τον δικό της ιστό διαπλοκής, ανάμεσα σε τράπεζες, εργολάβους του Δημοσίου και επίδοξους καναλάρχες».