Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Για την υπόθεση δανειοδότησης του «Κήρυκα Χανίων»: «Αυτή είναι η "συμφωνία αλήθειας" της ΝΔ: Διαπλοκή, διαφθορά και φέσια για τον ελλ. λαό»

Για την υπόθεση δανειοδότησης του «Κήρυκα Χανίων»: «Αυτή είναι η "συμφωνία αλήθειας" της ΝΔ: Διαπλοκή, διαφθορά και φέσια για τον ελλ. λαό»

Για πλήρη διάψευση των ισχυρισμών του προέδρου της ΝΔ αναφορικά με την υπόθεση της δανειοδότησης της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή «τα νέα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το άρθρο του περιοδικού Hot Doc», για να σχολιάσει πως «αυτή είναι η "συμφωνία αλήθειας" της ΝΔ: Διαπλοκή, διαφθορά και φέσια για τον ελληνικό λαό».
Σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «τα νέα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το άρθρο του περιοδικού Hot Doc σχετικά με το δάνειο της εφημερίδας "Κήρυκας Χανίων", διαψεύδουν πλήρως τους ισχυρισμούς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά».
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ, η "διαδικασία ρύθμισης" του δανείου, για την οποία διερρήγνυε τα ιμάτιά του ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, δεν είναι τίποτε άλλο από δήλωση προθέσεων προς την τράπεζα από την πλευρά του δανειολήπτη, με βάση τα στοιχεία που έχει προσκομίσει η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς! Επιπλέον, οι περίφημες εξασφαλίσεις του δανείου, για τις οποίες ωρυόταν ο επικεφαλής της ΝΔ, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακίνητο, το οποίο όμως είχε προσημειωθεί ως εγγύηση και για άλλο δάνειο από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα! Κι όλα αυτά για μία εταιρεία που, τη στιγμή που αιτήθηκε το δάνειο, παρουσίαζε ζημιές ύψους 376.000 ευρώ».