Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ


Για το προσφυγικό:

Έχουμε συνηθίσει την αυθαίρετη και επιπόλαιη ρητορική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού.

Για την κατάσταση στην Ειδομένη και στον Πειραιά, είναι γεγονός ότι όπου υπάρχει κόσμος που ελπίζει να φύγει και δεν μπορεί θα επικρατήσει κάποια στιγμή η ψυχολογία του όχλου και εδώ θα πρέπει η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά τον έλεγχο της κατάστασης και να έχει παρουσία το κράτος και η Αστυνομία όπου εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές και όπου χρειάζεται.

Στην Ειδομένη δεν υπάρχει κρατική δομή όπως στην Αμυγδαλέζα για την οποία πληρώσαμε πρόστιμα. Δεν μπορεί το κράτος στα βόρεια σύνορά μας να δημιουργήσει τέτοιου είδους κρατικές δομές, έχει δημιουργήσει σε άλλες περιοχές.

Επειδή ακούγονται διάφορα για το τι θα θέλαμε να γίνει, αλλά δεν ακούσαμε για τον τρόπο, υπάρχουν δύο τρόποι για να ελέγξει κανείς αυτή την κατάσταση: ο ένας είναι αυτός που υιοθετεί η κυβέρνηση, της πειθούς, να τους πείσουμε ότι δεν έχουν καμία προοπτική να παραμένουν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες εκεί και ότι θα πρέπει να πάνε στα κέντρα που έχουν δημιουργηθεί με την αδιαμφισβήτητη συμβολή του ΥΕΘΑ και Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και ο άλλος τρόπος είναι του κ. Βαρβιτσιώτη, που εφαρμόστηκε στα Σκόπια, να πετάνε χημικά σε μανάδες και παιδάκια για να διαλύσουν το πλήθος. Αν δεν θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να υιοθετήσει τον τρόπο δια της βίας, να μας πει αν υπάρχει τρίτος τρόπος. Ποιος είναι ο άλλος τρόπος; Να βάλουμε τα ΜΑΤ να τους διώξουν; Όταν εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές, αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Αστυνομία.

Σε ό, τι αφορά την έκρηξη του προσφυγικού την περσινή χρονιά με την αύξηση των ροών από Σύριους πρόσφυγες οφείλεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά πέρσι ο πόλεμος στη Συρία πέρασε από την ύπαιθρο στα αστικά κέντρα και οι Σύριοι επλήγησαν στις πόλεις τους.

Για να μη τρομοκρατούνται οι Έλληνες πολίτες και έχοντας προσωπική γνώση για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των tour opearators ο τουρισμός εφέτος στην Ελλάδα θα αυξηθεί σε σχέση με πέρσι.

Για την παρουσία Τούρκων στην Ελλάδα είναι στο πλαίσιο διεθνούς πρακτικής μεταξύ των χωρών που ανταλλάσσουν πρόσφυγες. Πρόκειται για διοικητικό προσωπικό και έχουν πάει και Έλληνες από την άλλη πλευρά.

Μας κατηγορεί η αντιπολίτευση και μας κουνά το δάχτυλο μιλώντας για πρόληψη, όταν τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσε δεν άσκησε καμία προληπτική στρατηγική και δεν έφτιαξε υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, κάτι που υλοποίησε αυτή η κυβέρνηση από το μηδέν.