Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής & Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κας Όλ. Κεφαλογιάννη

 Δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής & Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κας Όλ. Κεφαλογιάννη




«Αδιαφορία της Κυβέρνησης
για το Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού»

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.

Για το θέμα αυτό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 2013 σχεδιάσθηκε και εγκρίθηκε το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό. Με αυτό αντιμετωπίστηκε, με σύγχρονο τρόπο, η ορθολογική οργάνωση του χώρου για μια υγιή ανάπτυξη του Τουρισμού, με  σεβασμό στο Περιβάλλον, τη δημιουργία ήπιων μορφών τουριστικών επενδύσεων και στόχο την απάλειψη του φαινομένου της άναρχης και, πολλές φορές, αυθαίρετης δόμησης τουριστικών καταλυμάτων.

Σήμερα, επικρατεί  σύγχυση όσον αφορά στο τι ισχύει στη Χωροταξία για τον Τουρισμό, καθώς αφενός το ΣτΕ ακύρωσε το Χωροταξικό Πλαίσιο του 2013 για διαδικαστικούς λόγους και αφετέρου έχει κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ για το προηγούμενο Χωροταξικό για τον Τουρισμό του 2009, για την οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση.

Ζητούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει σχετικά με τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, που είναι υποχρεωτική από το Νόμο και για τη συμμόρφωση με την απόφαση  του ΣτΕ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την αδιαφορία της για το Xωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού αποτρέπει τουριστικές επενδύσεις, που είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας μας».