Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Λαμίας (On camera)

Δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Λαμίας (On camera)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που περιοδεύει στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου, το Νοσοκομείο Λαμίας.

Μετά την ενημέρωση που είχε από τον εκτελούντα χρέη διοικητή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και να σας συγχαρώ για τη δουλειά, την οποία κάνετε - και εσείς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου - σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την παραίτηση του προηγούμενου διοικητή, δεν υπάρχει ακόμα διοίκηση, επιφορτισμένη με αυτό το οποίο πρέπει να κάνει βάσει του νόμου.

Δεν είναι εύκολο για κάποιον ο οποίος είναι γιατρός να εκτελεί χρέη διοικητή. Εσείς επιτελείτε  το καθήκον σας στον καλύτερο δυνατό βαθμό, αλλά έχετε τους περιορισμούς από τη νομοθεσία, τους οποίους και εσείς αναφέρατε.

Συνολικά υπάρχει - εμείς το έχουμε αναδείξει ως Νέα Δημοκρατία - συνολικό ζήτημα με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων. Αντικαταστάθηκαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι - κατά την άποψή μας - δεν αξιολογηθήκαν σωστά. Και θέλω, από δω από τη Λαμία, να καταστήσω υπεύθυνη την Κυβέρνηση να φροντίσει, ώστε οι επόμενες επιλογές διοικητών των Νοσοκομείων να γίνουν με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια.

Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής που έχει δώσει αυτή η Κυβέρνηση ως προς την αντίληψή της για τη στελέχωση σημαντικών θέσεων του Κράτους, δεν μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους. Έχουμε δει απίθανους ανθρώπους να τοποθετούνται σε θέσεις, χωρίς κανένα ουσιαστικό και αντικειμενικό κριτήριο. Αλλά, επειδή οι θέσεις των διοικητών Νοσοκομείων είναι εξαιρετικά νευραλγικές, ελπίζω, εύχομαι και συμβουλεύω την Κυβέρνηση, σε αυτήν τη διαδικασία να πρυτανεύσει η αξιοκρατία και η κοινή λογική.

Τα ζητήματα της υγείας, είναι ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Ξέρουμε, πάρα πολύ καλά, ότι γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό, να ανταποκριθείτε σε πολύ πιεσμένους προϋπολογισμούς. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την έλλειψη ενός σοβαρού και ουσιαστικού σχεδιασμού από πλευράς Υπουργείου».