Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ




ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


«Η 10η Δεκεμβρίου 2015 είναι η 67η επέτειος της ιστορικής υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για την Ελλάδα, η οποία ήταν ένα από τα 49 κράτη που συνυπέγραψαν τότε τη Διακήρυξη, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί προτεραιότητα πρωταρχικής σημασίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμβολίζει έναν διαρκή αγώνα για έναν κόσμο με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις. Οι Έλληνες υπήρξαν πάντα λαός που σέβονταν και αγωνίζονταν για δικαιοσύνη και ελευθερία, για τα αυτονόητα δικαιώματα του ανθρώπου.

Θεμελιώδης υποχρέωση της χώρας μας πρέπει να παραμείνει η κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης για ολόκληρο τον πληθυσμό, ενός πυρήνα αξιοπρέπειας και δικαιωμάτων, ο οποίος δεν επιτρέπεται να ανατραπεί ή να τεθεί υπό ιεραρχήσεις και συμψηφισμούς.

Η Ελλάδα διακρίνεται για την κοινωνική ευαισθησία, την πίστη στην ιδέα και την αξία του ανθρώπου και αυτές τις αρετές είμαστε διατεθειμένοι να τις διατηρήσουμε πάση θυσία».