Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Για την επιστροφή των προσφύγων από την Ειδομένη στην Αθήνα

Για την επιστροφή των προσφύγων από την Ειδομένη στην Αθήνα
(και επανάληψη του χθεσινού ΔΤ για την διαφαινόμενη ρήξη της Κυβέρνησης με το ΔΝΤ)Η ανοργανωσιά του κράτους και η έλλειψη πολιτικής της κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα είχαν πάλι την δόξα τους με την άτακτη επιστροφή των προσφύγων από την Ειδομένη στην Αθήνα. Η θεσμοθέτηση των HotSpots και η μεγιστοποίηση της αξιοποίησης της Frontex είναι αυτά που προτείνει η Ένωση Κεντρώων πριν η Τουρκία επιβάλλει όλους τους όρους της.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίσης σας θυμίζουμε το χθεσινό μας (9/12/15) δελτίο τύπου σε ότι αφορά στην "διαφαινόμενη ρήξη της Κυβέρνησης με το ΔΝΤ" γιατί το θέμα παραμένει για άλλη μια ημέρα στην κορυφή της ειδησεογραφίας. :
" Τα χρήματα που περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να παραμείνουν ως κουμπαράς για ενδεχόμενο νέο πρόβλημα με τις τράπεζες στο μέλλον. Οι κίνδυνοι με τις τράπεζες δεν έχουν περάσει. Επιπλέον πρέπει να ξέρουμε ότι όσο ζητούμε χαλαρώσεις των συμφωνιών με τους ξένους είναι σαν να ζητούμε μνημόνια για περισσότερα χρόνια "
Από το γραφείο Τύπου