Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη αναφορικά με την κατάταξη του Πανεπιστημίου Κρήτης


Η επιτυχία του Πανεπιστημίου Κρήτης μας κάνει όλους υπερήφανους





Ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη αναφορικά με την κατάταξη του Πανεπιστημίου Κρήτης ως του καλύτερου στην Ελλάδα:

              «Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην διεθνή κατάταξη που κάνουν σε ετήσια βάση οι βρετανικοί Times (Times Higher Education World University Ranking 2015-2016) και κατετάγη πρώτο μεταξύ των Ελληνικών πανεπιστημίων.
              Η κατάταξη αυτή μας τιμά και μας κάνει όλους υπερήφανους.         
              Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό (ακαδημαϊκό, διδακτικό, ερευνητικό, διοικητικό), αλλά και στους φοιτητές, όπου ο καθένας από τη δική του θέση και όλοι μαζί έχουν συμβάλλει στην κατάκτηση αυτής της θέσης.
              Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παρά τις αντιξοότητες και τις δύσκολες συνθήκες, παρά τις σημαντικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή, παρά την ελλιπή χρηματοδότηση και την σχεδόν ανύπαρκτη χρηματοδότηση της έρευνας, μας δείχνει το δρόμο. Το δρόμο της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της ελπίδας, της προκοπής, του μέλλοντος.
              Κι ενώ το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αρνείται την πραγματικότητα και με τις πράξεις και παραλείψεις του οδηγεί σε κλειστά σχολεία και σε υποβαθμισμένα πανεπιστήμια, η ακαδημαϊκή κοινότητα δίνει ηχηρή απάντηση με τη σκληρή δουλειά και τις επιτυχίες που φέρνει στη χώρα.
               Ελπίζουμε η επιτυχία αυτή να αφυπνίσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και να αναθεωρήσει τις απόψεις της τόσο περί του νομοσχεδίου που η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδίαζε, όσο και περί «… αριστείας ως ρετσινιάς».
              Η παιδεία είναι ο πυρήνας της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας.»