Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλου



Αποσπάσματα  της συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλου, στον Βήμα fm: «Θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση»


Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ Θεοχαρόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο και επεσήμανε μεταξύ άλλων: 
Σχετικά με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη:
Mετά από μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη πέτυχε ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα, οι πολίτες επιβράβευσαν την λογική των συνεργασιών με στόχο να δημιουργηθεί η κεντροαριστερά της λογικής και της ευθύνης.  Είναι η αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού πόλου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη όχι μόνο ανέβασε συνολικά τα ποσοστά της  αλλά έδωσε κάτι καινούργιο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Η Δημοκρατική συμπαράταξη είναι ένα συνασπισμός κομμάτων  που διατηρούν την οργανωτική και πολιτική  τους αυτονομία. Προχωρούμε στη συνεργασία και ίσως αυτό λείπει από την πολιτική κουλτούρα της χώρας οι συνεργασίες. Εμείς δημιουργούμε ένα προοδευτικό πόλο και η συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου θα γίνει γύρω από αυτό το σχήμα.
Για το σχηματισμό κυβέρνησης:
Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει κυβέρνηση. Εμείς θέλαμε κυβέρνηση    σε προοδευτική κατεύθυνση. Διαφωνούμε λοιπόν  για παράδειγμα με τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ. Με βάση ποια προγραμματική συμφωνία θα γίνει αυτό; Ποιο πρόγραμμα προοδευτικό ή συντηρητικό; Θεωρούμε βαθιά συντηρητική δύναμη τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Συνεπώς  προτεραιότητα είναι η προγραμματική συμφωνία για την ύπαρξη μιας  διακυβέρνησης  με σταθερό ευρωπαικό και μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό.  Αυτές οι προϋποθέσεις  δεν πληρούνται, το αντίθετο μάλιστα. Θα ασκήσουμε   προγραμματική  και εποικοδομητική αντιπολίτευση με βάση τα νέα δεδομένα.
Οι δίαυλοι επικοινωνίας και το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα:
Χθες βράδυ τηλεφώνησα  και έδωσα συγχαρητήρια στον κ Τσίπρα. Του ευχήθηκα κάθε επιτυχία στο έργο του. Από εδώ και στο εξής πρέπει να έχουμε οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολιτικοί δίαυλο επικοινωνίας. Αυτό είναι ανεξάρτητο από τις ακολουθούμενες πολιτικές. Αυτή η πολιτική που εκφράζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  που μπαίνουν ξανά στην κυβέρνηση δεν εκφράζει αυτό που χρειάζεται ο τόπος δεν είναι κάτι διαφορετικό,  δηλαδή δεν είναι κυβέρνηση σε μεταρρυθμιστική και προοδευτική κατεύθυνση. Είναι ξεκάθαρο. Άλλωστε μια τέτοια κυβέρνηση  είχαμε τους τελευταίους  επτά μήνες.    
  
                                                                                                           21/09/2015