Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ



«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Ξεκινούν πλέον οι διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης. Εντός της ημέρας, απ' ό,τι φαίνεται, θα ορκιστεί ο πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αύριο ή την Τετάρτη το πρωί θα ανακοινωθεί και η κυβέρνηση. Θα είναι μία κυβέρνηση προοδευτική, μία κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε αυτούς τους έξι μήνες.

Ελπίζω οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνικού λαού για εθνική ομοψυχία. Εμείς, δύο κόμματα από διαφορετικούς χώρους, στην προοδευτική βέβαια κατεύθυνση, το αποδείξαμε. Ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση, την οποία επέλεξε ο ελληνικός λαός. Είναι η ώρα να πάρουν και τις μεγάλες αποφάσεις, να διαχωρίσουν ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα κόμματα το χθες. Δεν έχει κανένα λόγο η κ. Γεννηματά να απολογείται για τον κ. Βενιζέλο. Δεν έχει κανένα λόγο να έχει στους κόλπους του κόμματός της πολιτικούς οι οποίοι έχουν εμπλακεί στις λίστες Λαγκάρντ ή στις λίστες των υποβρυχίων ή στα άλλα σκάνδαλα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα δημοκρατικό κίνημα. Ενσωματώσαμε ένα μεγάλο κομμάτι του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι μια χρυσή ευκαιρία να απομονωθούν τα βαρίδια και με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία να λάβει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης και να προχωρήσει στο αύριο».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα κρατήσετε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά τα αποφασίζει και τα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός. Αυτό το προνόμιο δεν θα του το πάρει κανείς.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα γίνετε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπως γράφεται;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι. Εμείς, θέλω να γνωρίζετε ότι είχαμε μια άριστη συνεργασία όλο αυτόν τον καιρό και δεν διαπραγματευόμαστε με καρέκλες ή με οφίτσια. Συνεργαζόμαστε με βάση τη συνεργασία και την αγάπη που είδατε χθες, τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Είμαστε ένα κίνημα το οποίο είναι στο χώρο του κέντρου, με ανθρώπους και από την κεντροδεξιά και από την κεντροαριστερά.

Αυτό το λέω ακριβώς για τον κ. Σουλτς. Δυστυχώς, ο κ. Σουλτς, για μία ακόμα φορά, κάνει παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Ήταν ο συνομιλητής του κ. Βορίδη, πρώην αρχηγού ενός ακροδεξιού κόμματος, του κ. Γεωργιάδη και των υπολοίπων υπουργών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι προέρχονται από την ακροδεξιά. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την ακροδεξιά και αυτό να το καταλάβει ο κ. Σουλτς, όπως πρέπει να καταλάβει ότι ο θεσμός τον οποίο εκπροσωπεί τον υποχρεώνει να σέβεται τις αποφάσεις των λαών.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Έχετε καταλήξει ως προς το τι συνέβη με τις δημοσκοπήσεις κ. Πρόεδρε; Έχετε βγάλει κάποιο συμπέρασμα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μία τεράστια απάτη. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει δόλος, γι' αυτό ανακοίνωσα δημόσια από την προηγούμενη εβδομάδα το αποτέλεσμα των εκλογών που γνωρίζαμε ότι είχαν οι δημοσκοπικές εταιρείες. Οι δημοσκοπικές εταιρείες γνώριζαν τη διαφορά του 6%, την οποία διέρρεαν σε εμάς κάποια στελέχη τους, αλλά μαζί αποφάσιζαν να το κρύψουν από τον ελληνικό λαό για να τον επηρεάσουν.

Πιστεύω ότι πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, γιατί η απάτη δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο θέλει να λέγεται επιστημονικός φορέας, την προηγούμενη ημέρα των εκλογών έδινε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ποσοστό 1,7%, ενώ ήξερε ότι έχουμε περάσει το 3,5%. Και αυτό διότι εκτελούσε την εντολή εκείνου που πληρώνει τη δημοσκόπηση.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, τι ιδιαίτερο έχει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Αλαφούζος, μέσα από τις εφημερίδες του, περνούσε συνέχεια το μήνυμα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα είμαστε στη Βουλή. Φαίνεται ότι προσπαθούσε να απογοητεύσει τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι δεν θα μπούμε στη Βουλή. Επίσης, γνώριζαν ότι η διαφορά είναι πάνω από 6% και προσπαθούσαν με τα πλαστά αποτελέσματα που έδιναν εν γνώσει τους να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, με το ΠΑΣΟΚ βλέπετε κυβερνητική συνεργασία στο μέλλον;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η κ. Γεννηματά μπορεί να βάλει στην άκρη τον κ. Βενιζέλο, να τον διώξει από το ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα να το συζητήσουμε.