Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντηση της με παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντηση της με παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη
έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης βιώνουν με ιδιαίτερη ένταση τις συνέπειες της αποτυχίας του κ. Τσίπρα στην οικονομία. Τις συνέπειες στην ύφεση, τα capital controls, τη φοροκαταιγίδα που περιλαμβάνει το 3ο και επαχθέστερο Μνημόνιο.
Έχει έρθει η ώρα για αλλαγή πορείας. Έχει έρθει η ώρα να επιστρέψει η ελπίδα στην Ελλάδα.
Για να γίνει όμως αυτό, για την επανεκκίνηση της οικονομίας, γι' αυτή την αλλαγή χρειάζεται να συνεργαστούμε. Χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί. Μόνο μαζί μπορούμε. Αυτό πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε οι Έλληνες.
Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο, εθνικό, αναπτυξιακό σχέδιο. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και να προκαλέσουμε ένα παραγωγικό σοκ.
Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα. Μια Κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας με κοινωνική στήριξη, με κοινωνική συναίνεση, μακριά από την αυταπάτη της αυτοδυναμίας.
Όλα αυτά, θέλω να τα συζητήσω με τους φορείς, με τους εργαζόμενους, με τις επιχειρήσεις προκειμένου στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουμε, να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ, το προγραμματικό του πλαίσιο.
Είμαστε αποφασισμένοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την ελληνική κοινωνία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό. Η χώρα δεν χρειάζεται απλά την εφαρμογή του Μνημονίου, πρέπει να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τους δύσκολους όρους που περιλαμβάνει αυτό το Μνημόνιο για ευαίσθητες κατηγορίες, αλλά όχι μόνο για τις ευαίσθητες αυτές κατηγορίες, πριν απ' όλα γιατί διαλύει τη δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης και ανασυγκρότησης.
Για να πετύχουμε αυτή την αξιοπιστία, χρειάζεται να κάνουμε τομές, αλλαγές, ρήξεις και μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ. Σας ευχαριστώ πολύ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τον κ. Παπανδρέου θα συνεργαστείτε; Επειδή μιλήσατε για συνεργασίες.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή από τη βάση, δούλεψα πάρα πολύ σκληρά για την ενότητα και τη διεύρυνση του χώρου μας, της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Προχωράμε με όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, με όσους στηρίζουν τη Δημοκρατική Παράταξη, με όσους διαμορφώνουν αυτή τη στιγμή τον τρίτο εναλλακτικό Σοσιαλδημοκρατικό πόλο, που έχει ανάγκη η χώρα για να κερδίσει την πολιτική σταθερότητα.
Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν καθημερινά στο σπίτι τους, στο ΠΑΣΟΚ στη Δημοκρατική Παράταξη και θα προχωρήσουμε μαζί τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι εντός της επόμενης Βουλής;
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Είναι αστειότητες αυτά που λέγονται για το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά του. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει, αλλά δεν χρειαζόμαστε τις δημοσκοπήσεις για να το δούμε αυτό. Σε κάθε πόλη, σε κάθε Δήμο, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο δουλειάς βλέπουμε τους ανθρώπους μας, που αντιλαμβάνομαι ότι παραπλανήθηκαν, ότι εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε τον κόσμο μας να επιστρέφει στο σπίτι του.
Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ.