Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι βουλευτές,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,

έχουν περάσει περίπου επτά μήνες από τότε που ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εντολή, την 25η Ιανουαρίου, να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου με μία Κυβέρνηση που δημιουργήσαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή του ελληνικού λαού να ανατρέψουμε το χθες, να ανατρέψουμε τη μεταπολίτευση, να αποκτήσει ο λαός μία Κυβέρνηση η οποία θα αποφασίζει για την εθνικά κυρίαρχη πολιτική της χώρας.

Ανέθεσε ο λαός την ευθύνη σε μία Κυβέρνηση η οποία πήρε την εντολή να σταματήσει η λιτότητα, να σταματήσει η χώρα την κατρακύλα των μνημονίων και την πολιτική που οδήγησε στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Σε αυτή την Κυβέρνηση οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, παρά το ποσοστό που είχαμε, αναλάβαμε ευθύνες αρκετών Υπουργείων. Μείναμε πιστοί στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό και σε αυτά που υποσχεθήκαμε στον προεκλογικό αγώνα, ότι θα είμαστε το αναγκαίο καλό.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που έμεινε απόλυτα συμπαγής και ψήφισε σε όλη αυτή τη διαδρομή των επτά μηνών την κυβερνητική πολιτική εκεί που δεσμευόταν από το προεκλογικό της πρόγραμμα και καταψήφισε όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία ήταν αντίθετα με τις δικές μας θέσεις.

Καταφέραμε να ανατρέψουμε πολλές από τις κυβερνητικές αποφάσεις που ήταν αντίθετες στη δική μας θέση και στη λαϊκή εντολή που είχαμε. Κρατήσαμε σταθερό το τρένο της χώρας.

Ήρθε η ώρα, όμως, τώρα, μετά από την ανατροπή της Κυβέρνησης από ένα μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι εμείς στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή την Κυβέρνηση, να έρθουμε προ εθνικών εκλογών.

Εθνικών εκλογών που θα αποφασίσουν για το αύριο της πατρίδας μας.

Εθνικών εκλογών που θα αποφασίσουν αν ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα, αν ο ελληνικός λαός θέλει τη συνέχιση μίας πολιτικής που δεν εξαρτάται από τους ολιγάρχες, μίας πολιτικής που συγκρούεται με το χθες, μίας πολιτικής που κατάφερε μέσα σε επτά μήνες να ανατρέψει το σύστημα της μεταπολίτευσης.

Μίας πολιτικής, όμως, που θα πρέπει να εξηγήσουμε απόλυτα, ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό από σήμερα, την πρώτη μέρα, για ποιο λόγο την ακολουθήσαμε.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από την πρώτη στιγμή που η χώρα μπήκε στη λογική των μνημονίων, από την ώρα που άναψε η πυρκαγιά, προειδοποιήσαμε για τη φωτιά.

Προειδοποιήσαμε τον ελληνικό λαό-πολίτες που βρεθήκαμε στο διαδίκτυο, βουλευτές που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το πρώτο μνημόνιο στη Βουλή, πολιτικοί από κινήματα-για την καταστροφή που επέρχεται στη χώρα.

Η καταστροφή αυτή, η πυρκαγιά αυτή έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα. Η πατρίδα μας έχει υποστεί τεράστια καταστροφή. Ο ελληνικός λαός έχει εξαθλιωθεί και η αγορά έχει εξουθενωθεί. Τώρα πλέον η φωτιά έχει σβήσει στη θάλασσα, είναι καιρός να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα.

Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, χωρίς να φωνάζουμε πλέον «φωτιά», γιατί όταν θα έπρεπε να το έχουν ακούσει, δεν το άκουσαν. Τώρα πλέον η πατρίδα μας πρέπει να μπει στην ανάπτυξη. Η πατρίδα μας πρέπει να φιλοξενήσει στην αγκαλιά της όλες εκείνες τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες δέχθηκαν την επίθεση της πολιτικής λιτότητας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μείναμε σταθεροί στην υπόσχεσή μας να μην εκτροχιάσουμε το τρένο και δεν ρίξαμε την Κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση την οποία πήραμε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και η Εκτελεστική Επιτροπή, γνωρίζοντας απόλυτα ότι αυτό είναι σε βάρος της συνείδησής μας, αλλά και σε βάρος της εντολής που είχαμε πάρει από τον ελληνικό λαό.

Και εδώ θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Να δούμε, δηλαδή, εάν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκείνη τη δύσκολη στιγμή, που αποφασίζαμε να ψηφίζουμε με ένα «ναι» στην τελική συμφωνία, δεν ψηφίζαμε «ναι» και ρίχναμε την Κυβέρνηση τι θα είχε γίνει.

Πιθανώς να είχαμε αποκτήσει πολιτικά οφέλη και πιθανώς σήμερα να μας χειροκροτούσαν όλοι εκείνοι οι πολίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι η σωστή επιλογή θα ήταν η χρεοκοπία. Αλλά θα είχαμε την απόλυτη ευθύνη της πτώχευσης της χώρας.

Θα είχαμε την απόλυτη ευθύνη όχι μόνο της πτώχευσης της χώρας, αλλά και της πτώσης της Κυβέρνησης. Θα είχαμε ανατρέψει εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, την Κυβέρνηση την οποία αποφασίσαμε να στηρίξουμε γιατί ουσιαστικά η Κυβέρνηση αυτή είχε στα χέρια της μία μόνο λύση.
Βλέπω τους συνάδελφους βουλευτές, αλλά και υπουργούς που καθίσαμε στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο να μιλούν για άλλες λύσεις, να μιλούν για δραχμή, να μιλούν για μονομερείς ενέργειες και θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι αυτές οι λύσεις δεν υπήρχαν.

Εξετάσαμε, στη διάρκεια των επτά μηνών, κάθε δυνατότητα που υπάρχει. Συγκρουστήκαμε με τους δανειστές, αποχωρήσαμε από συνομιλίες, πήγαμε σε δημοψήφισμα, ένα δημοψήφισμα όπου ο ελληνικός λαός με το 62% της δύναμής του είπε «όχι» στις πολιτικές της λιτότητας. Πήγαμε πιο δυνατοί στις διαπραγματεύσεις.

Και τελικά αυτό που καταφέραμε ήταν μία μεγάλη υπόσχεση που είχαμε δώσει στον ελληνικό λαό: να προχωρήσουμε δηλαδή στην αποδοχή, από την πλευρά των δανειστών, της διαγραφής του χρέους.

Τώρα, πλέον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η λύση, η οποία θα δοθεί τους επόμενους μήνες, πέραν των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα μπουν στην ελληνική οικονομία - εκ των οποίων το 50% θα μπει στην ανάπτυξη και το 50% θα μπει στην αποπληρωμή του χρέους - θα αποτελέσουν και το πρώτο μέρος της πολιτικής που θα οδηγήσει στη διαγραφή του χρέους, είτε αυτή θα είναι αριθμητική, είτε αυτή θα είναι μία πολύ μεγάλη χρονική επιμήκυνση που ουσιαστικά με χαμηλό επιτόκιο και μηδενικό επιτόκιο, με χαρισματική περίοδο, οδηγεί στη διαγραφή του χρέους. Μία από τις πρώτες υποσχέσεις που είχαμε δώσει στον ελληνικό λαό προεκλογικά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

εάν την ημέρα εκείνη δεν είχαν ψηφίσει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την τελική συμφωνία, μια απόφαση που ξέρω ότι πλήγωσε πολλούς από τους ψηφοφόρους μας, θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό που θα ικανοποιούσαν είναι το σχεδιασμό εκείνων που έβαλαν την Ελλάδα σε αυτό το φαύλο κύκλο. Το σχεδιασμό του Γιώργου Παπανδρέου μαζί με τους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους.

Η Ελλάδα θα είχε οδηγηθεί στο Grexit, στην έξοδο όχι μόνο από την ευρωζώνη, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια στιγμή που είχαν φορτώσει τη χώρα με τρία εκατομμύρια μετανάστες εκ των οποίων η μεγαλύτερη πλειοψηφία είναι πρόσφυγες και οι άλλοι μετανάστες από άλλες περιοχές.

Αν είχαμε προχωρήσει στο Grexit, στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα τρία εκατομμύρια μετανάστες - και ιδίως οι πρόσφυγες - δεν θα είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το «μαγικό χαρτάκι» και να ταξιδέψουν στο κέντρο της Ευρώπης.

Θα είχαμε, δηλαδή, πτωχεύσει τη χώρα, θα είχαμε ένα νόμισμα το οποίο δεν θα είχε τις συναλλαγματικές εγγυήσεις που θα μπορούσαμε να πάρουμε από τρίτες χώρες, γιατί καμία από τις τρίτες χώρες δεν στάθηκε δίπλα μας. Όταν ήρθε η ώρα να ζητήσουμε την πραγματική βοήθεια, την αρνήθηκαν οι πάντες.

Και παράλληλα, η Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να διαχειριστεί τρία εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να πάρουν το «μαγικό χαρτί» για να πάνε στην κεντρική Ευρώπη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

είναι αλήθεια ότι αρκετά από αυτά τα μέτρα, τα οποία προβλέπονται στη συμφωνία, είναι απόλυτα αντίθετα με τις δικές μας διακηρύξεις. Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η φορολογία, η μη ικανοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, έστω και προσωρινά, που αφορά τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού, είναι μέτρα τα οποία είναι αντίθετα με την εντολή που είχαμε λάβει.

Όμως, είχαμε να διαλέξουμε μεταξύ μίας συμφωνίας όπου καταφέραμε να πετύχουμε αρκετά, όπως το 50% που θα μπαίνει στην ανάπτυξη, όπως την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που δεν θα πάει στο Λουξεμβούργο, αλλά θα παραμείνει στην Ελλάδα, όπως τη μάχη που δώσαμε για το ΦΠΑ στα νησιά, με εξαιρέσεις δύο νησιά στις Κυκλάδες.

Όπως η μάχη που δώσαμε για τον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η μάχη που δώσαμε για τις εργασιακές σχέσεις και τις συντάξεις.

Όπως η μάχη που δώσαμε για να μην υπαχθεί η συμφωνία αυτή στο Αγγλικό δίκαιο, αλλά στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Έχουμε ουσιαστικά, καταφέρει το πρόβλημα της Ελλάδος να γίνει ένα παγκόσμιο πρόβλημα και η Γερμανία ουσιαστικά να τεθεί στην άκρη.

Η παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αλλά και της Γαλλίας, όπως επίσης και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αντελήφθησαν το πρόβλημα, έκαναν κατανοητό ότι η κρίση της Ελλάδος αποτελεί μία ευρωπαϊκή κρίση και η λύση η οποία εδόθη, είναι μία λύση η οποία θα οδηγήσει στο τέλος της πολιτικής λιτότητας. Αυτή την εντολή, δηλαδή, που έδωσε ο ελληνικός λαός στη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Προχωράμε σε εκλογές. Προχωράμε σε εκλογές και όπως και την προηγούμενη φορά και τώρα θέλω να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διατηρούμε τις πάγιες θέσεις τις οποίες έχουμε περιγράψει και στο πρόγραμμά μας, αλλά και στην ιδρυτική μας διακήρυξη.

Θα συμμετέχουμε στην επόμενη κυβέρνηση. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα. Άρα, οποιαδήποτε ψήφος στα υπόλοιπα συστημικά κόμματα, είναι μία χαμένη ψήφος.

Εδώ οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν αν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, αν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία συμμαχική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση εθνικής αποστολής με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - όπως την περιέγραψαν και κυβερνητικά στελέχη, αλλά και πριν από λίγο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός - ή αν θέλουν μία κυβέρνηση, στην οποία δεν θα υπάρχει η εγγύηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε θέματα στα οποία και μέχρι τώρα το βέτο μας έχει γίνει αποδεκτό.

Θέλουν οι στρατιωτικοί να υπάρχουν στρατόπεδα με το όνομα «Στρατηγός Σαράφης»; Θέλουν στη μεταναστευτική πολιτική να μην υπάρχουν οι «κόκκινες γραμμές»; Θα το επαναλάβω αυτό, παρότι δυστυχώς έχει γίνει ένα παιχνίδι λέξεων μεταξύ των αντιπάλων μας για τη μετανάστευση.

Ξέρετε τι μάχες έχουν δοθεί προκειμένου να περάσει η άποψη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και να φεύγουν οι πρόσφυγες κατευθείαν με καράβι, όπου εκεί θα γίνεται η εγγραφή τους και εν συνεχεία θα προωθούνται στη μητροπολιτική Ελλάδα και με το «μαγικό χαρτί» θα φεύγουν στο κέντρο της Ευρώπης;

Θέλουν μία κυβέρνηση που δεν θα προστατεύει τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με την Ελληνισμό; Αν θέλουν όλα αυτά, μπορούν να μην ψηφίσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και να μην έχουμε την ισχυρή δύναμη να συμμετέχουμε στην επόμενη κυβέρνηση.

Θεωρώ όμως, ότι αυτή τη στιγμή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε και οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Είμαστε εκείνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε στην ιδιωτική οικονομία, ότι θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα του ιδιώτη επιχειρηματία.

Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα του υπαλλήλου της ιδιωτικής επιχείρησης, θα προστατεύσουμε τη χώρα μας από όλες εκείνες τις πολιτικές, τις αλλοπρόσαλλες, που κάποια στελέχη, που ευτυχώς έφυγαν πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να επιβάλλουν στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρότι ανήκουμε σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, είναι ένας πραγματικός ηγέτης, ο οποίος μπορεί σε συνεργασία με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, να προχωρήσει στη κάθαρση της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υποχωρήσαμε στα επώνυμα συμφέροντα. Συγκρουστήκαμε όπως είχαμε πει με την «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. Δεν υποκύψαμε στους καναλάρχες. Δέκα εννέα δικογραφίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν ήδη φύγει και έχουν πάει στον Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Εκδότες έχουν υποχρεωθεί να πληρώσουν τα χρωστούμενα στην εφορία. Δικογραφίες που αναφέρονται σε συγκεκριμένους εφοπλιστές, αλλά και εκδότες, και περιλαμβάνονται σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών, διερευνώνται από την ελληνική δικαιοσύνη.

Οι λίστες του Λουξεμβούργου, οι «λίστες Λαγκάρντ», που περιλαμβάνουν στελέχη της πρώην κυβέρνησης, έχουν ήδη οδηγηθεί από στο ΣΔΟΕ στην ελληνική δικαιοσύνη.

Προχωράμε σε αλλαγή όλου του κόσμου των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Προχωράμε σε θεσμοθέτηση εκείνων των οποίων υποσχεθήκαμε, προκειμένου η διαπλοκή να μην ελέγχει τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Συνεχίσαμε να τηρούμε την υπόσχεση προς τον ελληνικό λαό, ότι εκείνοι που θα πληρώσουν πρώτοι, είναι εκείνοι που λήστεψαν το δημόσιο χρήμα, είναι εκείνοι οι οποίοι μέχρι σήμερα ζούσαν εις βάρος των υπόλοιπων Ελλήνων.

Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο. Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο φαινόμενο της ανεργίας.

Θέλω να καλέσω σε αυτή τη προσπάθεια όσες και όσους μέχρι στιγμής φάνηκαν να «παγώνουν» από την απόφασή μας, αυτή τη μεγάλη απόφαση, να στηρίξουμε τη τελευταία συμφωνία.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω και τους κοιτώ στα μάτια, όπως τους κοιτούσα πάντα, λέγοντας την αλήθεια, ότι άλλη λύση δεν υπήρχε. Η άλλη λύση θα ήταν η απόλυτη καταστροφή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν γίναμε ποτέ μνημονιακοί. Παραμένουμε με τις ενστάσεις μας ότι οι περισσότερες από αυτές τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι αντισυνταγματικές.

Παραμένουμε στις θέσεις μας, ότι μεγάλο μέρος των οφειλομένων, αποτελεί ένα μη οφειλόμενο ποσό από τον ελληνικό λαό. Είναι ένα χρέος το οποίο πρέπει να διαγραφεί.

Παραμένουμε στις θέσεις μας ότι παραβιάστηκε το Σύνταγμα, αλλά παραμένουμε και στη θέση μας, ότι για να τα διεκδικήσουμε όλα αυτά, πρέπει να κρατήσουμε την πατρίδα ζωντανή.

Εγγυόμαστε ότι θα κρατήσουμε την πατρίδα ζωντανή. Είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός δίνοντας μία εντολή σταθερότητας στην επόμενη κυβέρνηση, με τη συμμετοχή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα παραδώσει την επόμενη τετραετία μία Ελλάδα πολύ διαφορετική από την Ελλάδα του σήμερα, από την Ελλάδα που πλέον έχει να θρέψει 35% ανέργους και 60% ανέργους στις νέες ηλικίες.

Ξέρω ότι τα μέτρα τα οποία έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί - και ελήφθησαν, προκειμένου να πιέσουν πολιτικά τη κυβέρνηση - όπως τα capital control έχουν μπλοκάρει πάρα πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Θέλω να διαβεβαιώσω, ότι ήδη από τις επόμενες μέρες, τις επόμενες ώρες, θα αρχίσουν πλέον να εισρέουν τα χρήματα της βοήθειας που έχουν υπογραφεί με αυτή τη συμφωνία.

Θα αρθούν οι αποκλεισμοί. Θα πέσουν χρήματα στην αγορά και τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Θα πέσουν στην αγορά, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Θα ξαναπάρει μπρος η χώρα μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την παραγωγή. Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τις αξίες και τις αρχές για τις οποίες υποσχεθήκαμε ότι μέχρι σήμερα θα υπηρετήσουμε.

Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να είναι εκείνοι που κρατούν το τρένο στις ράγες. Το αποδείξαμε χάρη στον πραγματικό ηρωισμό του συνόλου των Βουλευτών.

Αποδείξαμε ότι μπορούμε συμπαγείς να πάμε στο αύριο. Στις λίστες των υποψηφίων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, εκεί που υπάρχουν εκλεγμένοι Βουλευτές, βεβαίως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην πρώτη θέση.

Εκεί που το αποτέλεσμά μας είναι καλύτερο από το εθνικό αποτέλεσμα, θα παραμείνει η σειρά εκλογής, όπως το αποφάσισε ο ελληνικός λαός την 25η Ιανουαρίου.

Αλλά, θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές με τη συμφωνία των συντονιστικών μας Επιτροπών, με νέους ανθρώπους σε αρκετές περιφέρειες της χώρας.

Την ευθύνη της επικοινωνίας για τη προεκλογική περίοδο, θα την αναλάβει ο Τέρενς Κουίκ και θέλω να ευχαριστήσω εδώ ιδιαίτερα την εκπρόσωπό μας, την Μαρίνα Χρυσοβελώνη για το εξαιρετικό έργο που έκανε μέχρι σήμερα. Θα παραμείνει και εκείνη εκπρόσωπος, δίνοντας όμως τη μάχη στη Μαγνησία.

Στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα η οποία θα συγκροτηθεί σε λίγη ώρα στην κλειστή συνεδρίαση που θα κάνουμε, ζήτησα να ηγηθεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Θα συμμετέχει το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Θέλω να καλέσω τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τις Ανεξάρτητες Ελληνίδες σε όλη την Ελλάδα, να έρθουν πάλι και να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα.

Έναν αγώνα συνέπειας, έναν αγώνα ευθύνης, έναν αγώνα σταθερότητας και έναν αγώνα εγγύησης. Εμείς δεν υποστέλλουμε τις σημαίες και το αποδείξαμε.

Αποδείξαμε ότι οι Υπουργοί μας ήταν οι καλύτεροι Υπουργοί στα Υπουργεία τα οποία υπηρέτησαν όλους αυτούς τους μήνες ή και λιγότερο καιρό.

Αποδείξαμε ότι καταφέραμε να αλλάξουμε αρκετά πράγματα στον τομέα ευθύνης μας και υποσχόμαστε ότι μετά από τη Δευτέρα της 21ης Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, θα παραμείνουμε σταθεροί εγγυητές για το αύριο.

Σας ευχαριστώ πολύ».