Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου στα Ιωάννινα



Επίσκεψη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου στα Ιωάννινα


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από τον ίδιο, τον Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Ιωαννίνων Βασίλη Μασσαλά, τα μέλη της Κ.Ε. Γιώργο Ζάψα και Γιάννη Σκοπούλη, το μέλος της Νομαρχιακής Θοδωρή Γκόγκο και τοπικά στελέχη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και συζήτησαν για τα θέματα της Περιφέρειας Ηπείρου και των Ιωαννίνων. Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα και τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από τις συνθήκες έλλειψης ρευστότητας. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης και περιφερειακής ανάπτυξης. Στα θέματα αυτά η Ήπειρος μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο. Για τα έργα του ΕΣΠΑ τονίσθηκε ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα στην διαπραγμάτευση για να μην χαθούν ή απλώς μεταφερθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο μειώνοντας άλλους πόρους.
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θ. Θεοχαρόπουλος, δήλωσε: «Δεν είμαστε μια αριστερά η οποία δε συνομιλεί. Το διακριτό πολιτικό πλαίσιο μας δίνει τη δυνατότητα συνεργασιών στη βάση όμως προγραμματικής συζήτησης και πολιτικών προϋποθέσεων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε λύση εντός της ευρωζώνης, έρθει σε ρήξη με τον αριστερισμό και τον εθνικολαϊκισμό, βεβαίως και μπορούμε να συζητούμε και να συνεννοούμαστε. Όπως επίσης έχουμε πει ότι αν ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού έρθει σε ρήξη με το νεοφιλελευθερισμό και τις συντηρητικές πολιτικές, είμαστε ανοιχτοί σε συνεννοήσεις και σε συνεργασίες. Προς όφελος, όμως, της κοινωνίας και της χώρας».
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως η κρίση δε θα ξεπεραστεί χωρίς την περιφερειακή ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Αναγκαία είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας, αν και επώδυνης, για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί στην αντικατάσταση των δυσμενών όρων του μνημονίου μέσα από διαπραγμάτευση.
Για το θέμα του Γ. Βαρουφάκη, σημείωσε: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια σχέδια παράκαμψης όλων των νόμιμων διαδικασιών, για να υπάρχουν σχέδια Β, Γ, Δ για επιστροφή σε άλλα νομίσματα και για δημιουργία άλλης παράνομης, παράτυπης οδού για τη διαδικασία των εσωτερικών πληρωμών. Πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν είχε δώσει εντολή και αν είχε γνώση όλων αυτών των στοιχείων. Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης».
Σήμερα το απόγευμα  στη συνάντηση  με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου τμήματος Ηπείρου Χρήστο Παπαβρανούση θα επισημανθεί η ανάγκη επιτάχυνσης των μεγάλων έργων και ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και ο κρίσιμος ρόλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου στα θέματα αυτά. Το βράδυ ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα μιλήσει σε περιφερειακή σύσκεψη στα μέλη και στους φίλους του κόμματος για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

28/07/