Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Απόσπασμα συνέντευξης του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου




Απόσπασμα συνέντευξης του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στον Α. Πορτοσάλτε


“Είμαστε ένα κόμμα της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές λέμε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Ποτέ δεν βάζεις στην διαπραγμάτευση αυτό που μπορεί να πλήξει τη χώρα σου. Η παραμονή στην ευρωζώνη δεν είναι θέμα το οποίο μπορεί να μπει στη διαπραγμάτευση.
Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστικές τομές και αλλαγές, δεν μπορεί να προχωρήσει όπως πηγαίναμε παλιότερα, πριν το 2009. Συνεπώς, για να σταματήσουν αυτές οι παθογένειες, πρέπει να λέμε αλήθειες και να μην μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Βεβαίως να μην δεχθούμε μειώσεις μισθών, ομαδικές απολύσεις, αλλαγές στα εργασιακά οι οποίες είναι ιδεολογικές εμμονές των εταίρων, αλλά η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και των υπερβολικών κινήτρων, η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, οι τολμηρές αλλαγές σε όλα τα ζητήματα πρέπει να γίνουν τώρα, σε όλους τους τομείς πολιτικής όπου υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα και δεν υπάρχει εξοικονόμηση πόρων.
Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η μεταρρυθμιστική στρατηγική ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση.
Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας είναι τόσο πολυσύνθετα που χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Αν δεν συνεννοηθούμε αυτές τις στιγμές, αυτές τις ημέρες, πότε θα συνεννοηθούμε ως χώρα και ως πολιτικές δυνάμεις του τόπου; Και τούτο ανεξαρτήτως των διαφορών που υπάρχουν. Πρέπει να αλλάξουμε, να κατανοήσουμε τους λόγους που μας έφεραν στην κρίση. Δυστυχώς η κρίση ήρθε με πολιτικές οι οποίες προϋπήρχαν του 2009 και δεν έχουμε κατανοήσει φαίνεται τις παθογένειες με αποτέλεσμα να τις επαναλαμβάνουμε”.

 


16 / 06 / 201