Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Ομήρου

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Ομήρου με εκπρόσωπο
του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Το Ποτάμι» στην Αθήνα


Στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα ο   Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή των Ελλήνων, με τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Το Ποτάμι» Στ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Σπύρο Λυκούδη   στην παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου.  

Ο κ. Λυκούδης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε «Είχαμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο. Ανέπτυξε με λεπτομέρεια όλο το φάσμα των εξελίξεων για τα ζητήματα της Κύπρου και μας εξέφρασε και αυτό είναι που έχει μια ιδιαίτερη σημασία για μας, τη δική του αισιοδοξία για το μέλλον των διαπραγματεύσεων. Βέβαια η αισιοδοξία του, και ορθώς νομίζω είναι μία συγκρατημένη αισιοδοξία, όπως πρέπει   να είναι στην επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά και το γεγονός ότι καταγράφει ο κ. Πρόεδρος αισιόδοξες πλευρές σε αυτή τη νέα φάση, για εμάς είναι ενδιαφέρον και πολύ σημαντικό και βεβαίως προφανώς εμείς εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλες τις προσπάθειες που κάνει   ο Πρόεδρος και η ελληνοκυπριακή πλευρά.   Αυτά σε σχέση με το ζήτημα της Κύπρου και με τη συνάντηση που επί της ουσίας αυτό κυριάρχησε στη δική μας συζήτηση».

Κληθείς να απαντήσει ο κ. Λυκούδης σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον η πορεία της ελληνικής οικονομίας ανησυχεί ιδιαίτερα την Κύπρο ο κ. Λυκούδης δήλωσε «Δεν μείναμε σε αυτό το ζήτημα, απλώς ο κ. Πρόεδρος μας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και τα ζητήματα που έχουν σχέση με την ελληνική οικονομία θα μπουν σε ένα δρόμο. Μας εξέφρασε την άποψη και την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους φίλους μας για την επόμενη φάση του οικονομικού προβλήματος της χώρας και εμείς θεωρούμε ότι εάν η Ελλάδα, μπει σε μία τέτοια πορεία εξελίξεων που χρωματίζεται με αισιόδοξες κατευθύνσεις μπορεί να είναι ακόμα καλύτερα για τις σχέσεις μας με την Κύπρο».
____ __________