Ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο-Συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπάιντεν * Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό * Συνάντηση του Κυρ.Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, στο περιθώριο της COP29 * Στη δημοσιότητα η Πολιτική Απόφαση του έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ * Κυρ. Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός απομονώνει την Ελλάδα και από την Αμερική * Στ. Κασσελάκης: Δεν θα φύγω από την χώρα - Ο κόσμος θα αποφασίσει για το όνομα του κόμματος και τις θέσεις * Ν. Ανδρουλάκης: Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα εντάσσονται ανειδίκευτοι στον θεσμό του προσωπικού γιατρού; * Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή της λαϊκής εργατικής αντιπολίτευσης, της μόνης αντιπολίτευσης που υπάρχει απέναντι στην κυβέρνηση και το βάρβαρο σύστημα * Άδ.Γεωργιάδης: Από 28 Νοεμβρίου ξεκινούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία * Π. Μαρινάκης: Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι το όχι, είναι ότι δεν υπάρχει αντιπρόταση * Τέσσερις προτάσεις για "μια έξυπνη πράσινη συμφωνία" παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της COP29 * Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε η Προέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) Καθηγήτρια Maria Leptin, στην Κύπρο * Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αγίας Φύλας, στα όρια του Δήμου Λεμεσού * Άκης Σκέρτσος: «Με τη δημόσια υγεία και τους υγειονομικούς δεν πρέπει να παίζουμε» * Ν. Δένδιας: Η νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση της «Ατζέντας 2030»

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου για την απελευθέρωση των απολύσεων στην Ελλάδα





 Ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου
για την απελευθέρωση των απολύσεων στην Ελλάδα


Ερώτηση για την επιμονή των θεσμών να απελευθερωθούν οι απολύσεις στην Ελλάδα υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ που παραδέχεται ότι η (απο)ρύθμιση στην αγορά εργασίας δεν επέδρασε θετικά στην παραγωγικότητα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Σε πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρεται ότι «η ρύθμιση στην αγορά εργασίας δεν βρέθηκε να έχει στατιστικά σημαντική επίδραση στη συνολική παραγωγικότητα των συντελεστών»[1]. Παρά, όμως, την έμμεση παραδοχή της ακολουθούμενης λανθασμένης πολιτικής που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα με καταστροφικά ως τώρα αποτελέσματα για την απασχόληση, δεδομένου ότι η ανεργία έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα άνω του 26%[2], εν τούτοις, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φαίνεται ότι οι θεσμοί επιμένουν να ζητούν την απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων στην Ελλάδα[3].
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Ισχύουν όσα έχουν διαρρεύσει για την επιμονή της για την απελευθέρωση των απολύσεων; Ποιος είναι ο λόγος που κρύβεται πίσω από την τόση επιμονή για τη λήψη μέτρων που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη αντί να την ενισχύουν;