Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ
ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ


«Χθες ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν βλέπει να υπάρχει διαπραγμάτευση εκ μέρους της νέας Ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος! Σήμερα τα παρελκόμενά του έρχονται να συμπληρώσουν πως η συζήτηση με τους εταίρους μας δεν έχει καν νόημα αφού «η κυβέρνηση λέει τα ίδια για το χρέος μ’ αυτά που είχε συμφωνήσει ο Σαμαράς».

Ενημερώνουμε τους οψίμως ανησυχούντες που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την άρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να διαπραγματευθούν, για τα εξής:

  1. Στόχος της κυβέρνησης εθνικού σκοπού είναι να αφαιρέσει το άχθος ενός τεράστιου, μη διαχειρίσιμου χρέους από τις πλάτες του Ελληνικού λαού. Εκείνους που έλεγαν πως το δημόσιο χρέος είναι «διαχειρίσιμο και βιώσιμο» οι Έλληνες πολίτες τους έστειλαν στην αντιπολίτευση
  2. Η κυβέρνηση εθνικού σκοπού επιδιώκει να φέρει θετικό αποτέλεσμα για την Πατρίδα χωρίς να κοροϊδεύει τους Έλληνες. Εκείνοι που ανησυχούν σήμερα για την ορολογία της διαπραγμάτευσης καλό είναι να ρωτήσουν τον κ. Σαμαρά, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, τι εννοούσε όταν έλεγε πως η Ελλάδα θα λάβει «βοήθεια χρέους» υπό την μορφή νέων δανείων!!

Στόχος των ΑΝΕΛ είναι να σταματήσει η υπερχρέωση της χώρας, να ξεκινήσει η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και να ανασάνει επιτέλους η κοινωνία. Αν κάποιοι δεν θέλουν να βοηθήσουν, καλά θα κάνουν να κάτσουν στην άκρη που τους έβαλε ο Ελληνικός λαός».