Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, βουλευτή 
Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ
, για τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών

Μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προέκυψαν σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Ειδικά στους οικισμούς που βρίσκονται στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης – Φιλαδέλφεια, Πεντάλοφος και τριγύρω χωριά – οι πλημμύρες ήταν τόσο μεγάλες που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και ζωές συμπολιτών μας και φυσικά προκάλεσαν καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και σε ιδιωτικές περιουσίες.
Η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου με αφορμή το γεγονός αυτό δήλωσε σχετικά: «Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε άλλο ένα επεισόδιο από το έργο που δυστυχώς έχουμε ξαναδεί. Μετά από ένα διάστημα έντονων καιρικών φαινομένων, που όμως δεν ήταν τόσο έντονα ώστε να αποτελούν έκτακτο γεγονός, μεγάλες περιοχές πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι και να καταστρέφονται υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες. Γνωρίζουμε, όλα αυτά τα χρόνια που βλέπουμε το ίδιο «έργο» να εξελίσσεται, τις αιτίες που το προκαλούν: ελλιπείς υποδομές, ιδιωτικές και δημόσιες αυθαιρεσίες κλπ. Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε δει ένα οργανωμένο σχέδιο από τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπισή του. Η οικονομική δυσπραγία είναι αυτό που προτάσσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην κοινωνία. Η κοινωνία, όμως, δεν ξεχνά ότι αυτό το πρόβλημα δεν προέκυψε πρόσφατα και ότι οι σημερινοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση τέτοιων ζητημάτων κατέχουν αυτές τις θέσεις ευθύνης για πάνω από δέκα χρόνια. Ευθύνες υπάρχουν, συγκεκριμένος σχεδιασμός δεν φαίνεται να υπάρχει».

Το Γραφείο Τύπου