Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΟ «MEGA» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ & Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Μ. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ              Βουλευτής Ν.Δ.
Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ            Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ                        Βουλευτής ΚΚΕ
Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ                   Βουλευτής Ανεξάρτητοι Έλληνες

Σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας
Η χθεσινή απόφαση όσο κι αν αιφνιδίασε κάποιους ήταν μία πάρα πολύ λογική απόφαση. Γιατί το λέω αυτό; Το βασικό θέμα για τη χώρα μας ήταν να φύγει από το γήπεδο της πολιτικής αβεβαιότητας, της πολιτικής αστάθειας και της ανυποληψίας με όλες αυτές τις έωλες κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικής αποστασίας που ο κ. Μητρόπουλος προσπαθεί να το διασκεδάσει και να παίξει με τις λέξεις. Πρέπει να πάμε στο γήπεδο της εθνικής συνεννόησης και της συναίνεσης που ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας και έτσι να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην πορεία εξόδου από την κρίση και στη νέα συμφωνία.
Διότι, όσο το εθνικό μέτωπο ισχυροποιείται, αντί να μας ζητούνται παράλογα, βλαπτικά και περιττά μέτρα θα πηγαίνουμε σε λογικές λύσεις, όπως έγινε  σε άλλες χώρες που εκεί υπήρχαν αυτές οι προϋποθέσεις, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία.
Σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξεφύγει τώρα, γιατί όλη η ρητορική του το προηγούμενο διάστημα ήταν βασισμένη πάνω στο επιχείρημα των νέων δανείων, της παράτασης για έναν χρόνο, των νέων μνημονίων κ.α. Είδαμε όμως ότι η απόφασή του Eurogroup δεν περιλαμβάνει πουθενά τέτοιου είδους αποφάσεις.
Αυτό που θέλει η Κυβέρνηση συνεργασίας είναι να εμπεδωθεί στη χώρα κλίμα ηρεμίας ,βεβαιότητας για να ενισχύσουμε τη διαπραγμάτευση. Δεν πρόκειται για αναβολή λοιπόν, αλλά για μια απόφαση για δίμηνη διαπραγμάτευση τεχνικού χαρακτήρα. Αυτή που ζητούσε η ελληνική Κυβέρνηση, για τεχνικούς λόγους. Κάποιοι, σας το είπα και στην αρχή, μας έλεγαν ότι θα πάμε σε νέα μνημόνια, ότι θα πάρουμε νέα δάνεια, ότι θα μπούμε σε έναν νέο φαύλο κύκλο. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο, δεν υπάρχει νέος δανεισμός.
Από κει και πέρα πάμε στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης η οποία τα περιέχει όλα και τη διαπραγμάτευση για το χρέος ώστε η πατρίδα μας να βγει επιτέλους στο ξέφωτο και να διαμορφώσει ένα καλύτερο πρόγραμμα. Εδώ τώρα ο καταλύτης είναι ο ελληνικός λαός και μέσω αυτού οι Βουλευτές. Εδώ τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για να γίνει αυτό πράξη.
Για την παραφιλολογία που αναπτύσσεται γύρω από την εκλογή του ΠτΔ
Έχουμε τον κ. Καμμένο που κάνει και  λέει διάφορα, δημιουργεί εντυπώσεις και συνωμοσιολογεί. Αυτό που λένε οι ΑΝΕΛ για το ΣΔΟΕ το λένε εδώ και ένα χρόνο. Και το ΣΔΟΕ ένα χρόνο δεν έχει βγάλει κάποια πορίσματα που είτε κάποιοι είναι ανοιχτοί σε κάποια θέματα και έχουν ευθύνες ή έχουν αποδειχθεί νόμιμοι.
Γιατί χρησιμοποιεί αυτού του είδους τα επιχειρήματα εδώ και ένα ενάμισι χρόνο; Ακούμε διαρκώς αυτήν την ιστορία με τις εξαγορές και  γελάει το πανελλήνιο.
Τον κ. Μελά που αισθάνθηκε ότι μέσα από αυτή την ιστορία πήγαν να τον καρφώσουν, έφυγε και έγινε ανεξάρτητος. Αυτά τα λέει ο ίδιος. Και αντί να του πει η κ. Ξουλίδου και ο κ. Καμμένος ότι «εδώ και δυο-τρεις μήνες κ. Μελά κάποιος σε καταγγέλλει», το μαθαίνει ο άνθρωπος από τις τηλεοράσεις… Επαναλαμβάνω, αυτά τα λέει ο ίδιος ο κ. Μελάς.
Για την ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα  με την εκλογή του ΠτΔ
Η ταύτιση της ψήφου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ψήφο για τον προϋπολογισμό είναι πραγματικά πολιτικά πρωτοφανές γεγονός. Δηλαδή η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινάει με 200-180 βουλευτές γιατί θέλει να εκφράζει μια ευρύτερη συναίνεση και συνεννόηση στην κοινωνία, δεν εκπροσωπεί μια κυβερνητική πολιτική για να είναι στους 151 ψήφους. Άρα όλα αυτά τα οποία λέγονται είναι πολιτικά παιχνίδια, γιατί κάποιοι θέλουν να κόψουν και να ράψουν στα μέτρα τους και στα όριά τους τις πολιτικές εξελίξεις λόγω της δικής τους μικροκομματικής λογικής. Οι βουλευτές το επόμενο διάστημα πρέπει να σταθμίσουν την ευθύνη τους για την πορεία της χώρας. Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις τους θα είναι υπεύθυνες ,έτσι ώστε πραγματικά  να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της χώρας ,για να πάμε σε θετικές εξελίξεις για τον ελληνικό λαό.

Σχετικά με τη διαπίστωση του Α. Μητρόπουλου ότι «οι 180 βουλευτές είναι άπιαστο όνειρο»
Καλύτερα να αφήσει τα περί πολιτικής αποστασίας ο κ. Μητρόπουλος και να μας εξηγήσει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει την αγκαλιά του και λέει «ελάτε εδώ» σε βουλευτές που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, βουλευτές που ήταν υπουργοί. Εκεί δεν υπάρχει θέμα πολιτικό; Βλέπω ότι κόβουν και ράβουν κατά το δοκούν ορισμένα πράγματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες . Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε και να πούμε αλήθειες.