Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΟΥ                                Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ                            Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ          Εκπρόσωπος ΚΚΕ
Π. ΜΕΛΑΣ                                       Βουλευτής ΑΝΕΛ

Σχετικά με την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις «αγορές»

Ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, περίπου, πραγματοποίησε ένα σεμινάριο στις αγορές για το πώς πρέπει να γίνουν πιο φιλικές απέναντι στον πολίτη. Γιατί, αν θυμάστε, πριν έξι μήνες οι αγορές ήταν «γεράκια», «διεθνείς τοκογλύφοι», «γύπες». Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ότι πρέπει να δώσει τα διαπιστευτήρια του στις αγορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς καλείται να πληρώσει όλο αυτό το λαϊκισμό που καλλιέργησε το προηγούμενο διάστημα. Γιατί τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει «τι εστί βερίκοκο» και πως «όταν πάει για μαλλί μπορεί να βγει και κουρεμένος». Και αυτό είναι χρήσιμο. Από εκεί και πέρα, είχαμε την εικόνα των συναντήσεων στο Παρίσι, μια εικόνα δύσκολης διαπραγμάτευσης, πάρα πολύ δύσκολης και σε καμία περίπτωση εικονικής διαπραγμάτευσης όπως βαυκαλίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και συμπόρευσης

Εάν υπήρχε εθνικό μέτωπο, εάν υπήρχε εθνική συνεννόηση θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Διότι αυτό έχει αποδειχθεί όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες, όπως στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να πηγαίνεις και να κουνάς το δάχτυλο και μετά να το στρίβεις, να έχεις δει όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Ευρώπης και να το κρύβεις και να επιμένεις σε μια ρητορική η οποία είναι ρητορική διχασμού και σύγκρουσης και να δημιουργείς πρόβλημα στη χώρα σου. Αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Σε ερώτηση για το αν άλλαξε το σήμα του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ανάρτηση μηνυμάτων του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Παράταξης στο διαδίκτυο

Δεν αλλάξαμε το σήμα του ΠΑΣΟΚ. Είναι κάρτες αποκλειστικά για χρήση στα social media. Τις έφτιαξε η ομάδα διαδικτύου και περιέχουν τα μηνύματα μας στη πορεία προς το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Για τις «ενστάσεις» που εκφράζονται σχετικά με τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Από παλιά, ο κ. Παπανδρέου έχει μιλήσει για το άνοιγμα στη Δημοκρατική Παράταξη. Η επιλογή «ΠΑΣΟΚ ή Δημοκρατική Παράταξη» αποτελεί ένα ψευτοδίλημμα. Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι ένα πράγμα, έχουν μια κοινή προοπτική και ένα κοινό στόχο: τη διεύρυνση των προοδευτικών δυνάμεων

Για την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και τα ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα

Η χώρα μας χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα, οι αλλαγές που γίνονται στα 14 αεροδρόμια, είναι για εμάς μια θετική μεταρρύθμιση, προς το συμφέρον της χώρας. Θεωρούμε επίσης θετικό να υπάρχει μόνιμη και πάγια αξιολόγηση στο δημόσιο και να διαμορφώσουμε ένα δίκαιο σύστημα αμοιβών ώστε να μην υπάρχουν υπάλληλοι διαφορετικών ταχυτήτων.  Όποιος τα ξορκίζει αυτά, κατά τη γνώμη μας είναι εκτός εποχής. Πρέπει να μιλήσουμε με αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Τα πράγματα με τους δανειστές είναι πάρα πολύ δύσκολα. Κανείς δεν μπορεί να έχει μαγικές λύσεις και να λέει ψέματα, αλλά και κανείς δεν μπορεί – προκειμένου να ξεφύγει από την πραγματικότητα - να σκανδαλολογεί, να κατασκευάζει κουμπαράδες και να βυθίζει τη χώρα στην ανυποληψία .Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η εικόνα της χώρας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δημιουργεί ένα μεγάλο πλήγμα για μας και την αξιοπιστία μας. Αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες το 58% δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι από τον Οκτώβριο μέχρι το Νοέμβριο, υπάρχει μια απώλεια 7 μονάδων στην εμπιστοσύνη και την εικόνα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες. Το θέμα είναι το εξής: Μπορούμε να ενωθούμε και να πάμε τη χώρα μπροστά;  Αυτό έχει σημασία.