Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΕΑ/ΒΠΑ στην Παλαιστίνη

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΕΑ/ΒΠΑ στην Παλαιστίνη

Ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς- Βόρειας Πράσινης Αριστεράς στην Παλαιστίνη. Οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, μαζί με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία της GUE/NGL παρέμειναν στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη συνολικά 4 ημέρες. Στόχος της επίσκεψης ήταν τόσο η έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού όσο και η καταγραφή επί του εδάφους της ανθρωπιστικής καταστροφής.
Από όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαιώθηκε πως ο τερματισμός της κατοχής αποτελεί άμεση αναγκαιότητα όπως και η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Κοινή θέση τόσο των Παλαιστινίων όσο και των Ισραηλινών, οι οποίοι παλεύουν για την ειρήνη, είναι πως δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα και δη η ΕΕ να σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα εγκλήματα του Ισραήλ, τις συνεχείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το συνεχή εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών παρά τη διεθνή κατακραυγή.
Η στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Γάζας στοίχισε την ζωή σε 2 χιλιάδες Παλαιστινίους εκ των οποίων το 27 % ήταν παιδιά. Διεπράχθησαν εγκλήματα τα οποία δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα. Ως ΑΚΕΛ, καλούμε εκ νέου την ΕΕ αλλά και ολόκληρη την διεθνή κοινότητα να απαιτήσει πλήρη συμμόρφωση του Ισραήλ σε ένα οδικό χάρτη για την ειρήνη. Να σταματήσει η ατιμωρησία του Ισραήλ και να αρθεί άμεσα η κατοχή. Επίσης αν η ΕΕ σέβεται τις αρχές και τις διακηρύξεις της, πρέπει να αναστείλει τη Συμφωνία Σύνδεσης μέχρις ότου το Ισραήλ πάψει να παραβιάζει το άρθρο 2 στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα η υποχρέωση του Ισραήλ για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε και κάτι που συνήθως αποσιωπάται. Αδήριτη ανάγκη αποτελεί επίσης ο τερματισμός της εξαγωγής όπλων από το Ισραήλ. Είναι πλέον γεγονός πως το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη Γάζα ως πεδίο για δοκιμή νέων όπλων. Είναι εγκληματικό να στηρίζεται αυτή η διαδικασία από άλλα κράτη μέσω της αγοράς όπλων από το Ισραήλ.
Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τον αγώνα των προοδευτικών δυνάμεων τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης, που αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή και παλεύουν για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των λαών της Μέσης Ανατολής.
08/09/2014
Solidarity with the the Khdeir family
Μαζί με την οικογένεια του Mohamed Khdeir, ο οποίος απήχθη από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι τον εξανάγκασαν να πιει βενζίνη και έκαψαν ζωντανό.
Being received by Governor of Hebron Mr
Συνάντηση με το κυβερνήτη της πόλης Hebron κ. Kamel Ehmed
At the apartheid wall
Η αντιπροσωπεία της ΕΕΑ/ΒΠΑ μπροστά από το τοίχος του Άπαρντχαϊτ, που χωρίζει τη Βηθλεέμ από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.