Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ανάγκη νέων ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.



Η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, μέσω των συνεχών φορολογικών επιβαρύνσεων, επιβάλει τη λήψη άμεσων μέτρων διευκόλυνσης τους.


Το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να εντάξει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε νέες ρυθμίσεις αποπληρωμής, που θα δώσουν ανάσα στους φορολογούμενους και έσοδα στα δημόσια ταμεία. Αντί το κράτος να εξαντλεί την εφευρετικότητά του στην επιβολή νέων φορολογικών βαρών, που οδηγούν στα όρια της εξάντλησής του τα νοικοκυριά και σωρεύουν διαρκώς νέες γενιές ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφείλει να αναζητήσει λύσεις ρεαλιστικές, συμβατές με την κοινωνική πραγματικότητα, πολλαπλασιάζοντας τις δόσεις αποπληρωμής και αποφεύγοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια προστίμων.


25/07/2014