Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αποσπάσματα συνέντευξης του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρα στον Real Fm και στην Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Αποσπάσματα συνέντευξης του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρα στον Real Fm και στην Κατερίνα Ακριβοπούλου.


Για τη στροφή που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

(…) O ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μετακινείται από την αντίληψη της κομματικής αυτάρκειας σε μια λογική αναζήτησης συμπτώσεων και κοινών τόπων.

Βεβαίως, το εργαλείο για να αναζητηθούν αυτοί οι κοινοί τόποι είναι μόνο οι προγραμματικές συμπτώσεις και εκεί η αλήθεια είναι ότι μας χωρίζουν πολλά.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι μπαίνουμε οριστικά στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας, σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται και την ανάγκη της αναζήτησης προγραμματικών πλαισίων, ικανών να χωρέσουν τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς.
Γιατί, κα Ακριβοπούλου, σ΄ αυτούς χώρους, οι όποιες συνεργασίες δεν μπορούν να γίνουν, ούτε ως συγκολλήσεις κορυφής, ούτε ως πολιτικοί γάμοι. Μπορούν να γίνουν μόνο στη βάση της αναζήτησης ενός εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της χώρας.


Για τις αποφάσεις της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

(…) Η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ επικύρωσε με μεγάλη πλειοψηφία τη θέση ότι το κόμμα μας δεν μπορεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ και με κυρίαρχες τις συντηρητικές πολιτικές. Προέχει η δημιουργία ενός νέου μπλοκ εξουσία που θα στρέψει τον άξονα των πολιτικών εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση. Η ΔΗΜΑΡ θα πάρει μέρος ενεργά στο διάλογο για την κεντροαριστερά και για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας(…)

Για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Θα επαναλάβω την πρόσφατη δήλωση του Φ. Κουβέλη για το θέμα, ο οποίος τόνισε ότι η εκλογή Προέδρου δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως διαδικαστικό ζήτημα, ούτε να αποσυνδέεται από τις ασκούμενες πολιτικές και το πολιτικό κλίμα εκείνης της περιόδου(…)

24/06/2014