Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δήλωση του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή

Δήλωση του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με την αυστηροποίηση των κριτηρίων δωρεάν διανομής τροφίμων στους πολύτεκνους

Η κυβέρνηση του success story, που «έλαβε το μήνυμα των εκλογών» αλλάζοντας πρόσωπα και όχι πολιτικές, ακόμη μια φορά επιδεικνύει γενναιοδωρία προς τα μεγάλα συμφέροντα και πυγμή προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Τη στιγμή λοιπόν που δεν ωχριά μπροστά στη νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών του «The Mall», παραβιάζοντας το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών απέναντι στον νόμο, χαρίζοντας στην ιδιοκτήτρια εταιρεία 120 εκατομμύρια ευρώ από τη μη καταβολή προστίμου αυθαιρέτου και εντάσσοντάς το αναδρομικά στις fast track επενδύσεις, βάλλει με σφοδρότητα κατά των χειμαζόμενων από τις πολιτικές της πολύτεκνων οικογενειών.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση με απόφασή της αυστηροποιεί τα εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν διανομή τροφίμων που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, στερώντας την απολύτως απαραίτητη αυτή διευκόλυνση από τα φτωχότερα 3/4 των πολύτεκνων οικογενειών.
Αυτή είναι η νέα μετεκλογική κοινωνική πολιτική



Το Γραφείο Τύπου 4/06/2014