Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟ


«ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ»


Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο είχε ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της τελικής σύσκεψης, που θα γίνει στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ομογενών από όλο τον κόσμο, για τον σχεδιασμό του νέου νομοθετικού πλαισίου, που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.).

Υπολογίζεται, ότι το Σχέδιο Νόμου θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση το φθινόπωρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Από τα τελευταία χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας και πόσο μάλλον από τότε που ορκίστηκα Βουλευτής, είχα σοβαρές ενστάσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του Σ.Α.Ε, που δεν εκπροσωπούσε παρά μόνο 5% της Ομογένειας, αποκλείοντας ένα τεράστιο εύρος Ελλήνων του εξωτερικού, που θα ήθελαν να ασχολούνται με τα ζητήματα, που έχουν σχέση με τον Ελληνισμό της Διασποράς και τη μητέρα Πατρίδα.

Επίσης, είχα και πολλές ενστάσεις για τα χρήματα που εκταμίευε ο ελληνικός προϋπολογισμός, για δράσεις του Σ.Α.Ε. και μάλιστα με ελάχιστο έλεγχο και μηδαμινή απόδοση λογαριασμού.

Ειδικά για το θέμα αυτού του «πάρτι», είχα καταθέσει και Ερώτηση στην Βουλή, για να λάβω απάντηση, που επιβεβαίωνε τις δημοσιογραφικές και πολιτικές απόψεις μου.

Είναι σαφές, ότι το Σ.Α.Ε. πρέπει να χτιστεί σε νέες βάσεις, έτσι ώστε να υπάρξει μια πραγματική και πλατειά αντιπροσώπευση του ελληνισμού στο συμβούλιο, επ’ ωφελεία και των Ελλήνων της διασποράς και της Ελλάδας.

Συμφωνώ στην συμμετοχή και φυσικών προσώπων στα επταμελή συμβούλια, με αναλογία 3 προς 4 ως προς τα Νομικά Πρόσωπα.

Επίσης, συμφωνώ - γιατί ήμουν από εκείνους που το υποστήριξαν - να σταματήσουν οι «επιχορηγήσεις» από τον ελληνικό προϋπολογισμό και το Σ.Α.Ε. να είναι πλέον αυτοχρηματοδοτούμενο, αξιοποιώντας και κονδύλια από Διεθνείς Οργανισμούς.

Τέλος, στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα θεσπιστεί για την εκλογή των νέων συμβουλίων, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των Ομογενών. Μακάρι να ψηφίσει και ο τελευταίος Έλληνας ή Ελληνίδα στην πιο μακρινή γωνιά του Πλανήτη μας. Αυτή την έννοια έχει και η συμμετοχή των φυσικών προσώπων που στηρίζουμε.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εκτός από αυτά που σήμερα καταρχήν συμφωνήσαμε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, θα κάνουμε τις τελικές επεξεργασίες και προτάσεις μας, όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή ,ώστε σε ένα τελικό υπαρκτό κείμενο να συγκαλέσουμε την αρμόδια Γραμματεία του Κινήματος για διαβουλεύσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις, που είμαι βέβαιος, ότι θα είναι εξαιρετικά ώριμες και χρήσιμες».