Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ»


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ


«Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να είμαστε παρόντες στις εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών.

Συγκίνηση στο τρισάγιο στην προτομή του πυρπολητή Κωνσταντίνου Κανάρη στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του.

Χαρά να βλέπεις τα παιδιά του νησιού, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, να χορεύουν με περηφάνια στην ψυχή τους τα παραδοσιακά του τόπου τους, της Πατρίδας μας.

Και συμφωνώ με τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Χολέβα, ο οποίος στην εκφώνηση του πανηγυρικού, τόνισε, πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αλλοιώνει την Ιστορία της Ελλάδας στα σχολικά βιβλία «προκειμένου να μην ενοχλούνται οι γείτονες».

Για τα Ψαρά, αυτό το ηρωικό νησί, που τις σύγχρονες μέρες βιώνει πολλά προβλήματα, θα επανέλθω κοινοβουλευτικά».

Αυτό τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χίο ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την βουλευτική του ευθύνη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Ο Τέρενς Κουίκ εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο παραβρέθηκε σήμερα το πρωί (22.06.14) στην Δοξολογία στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Ψαρά.

Μετά το τρισάγιο στο χώρο του σπιτιού του Κανάρη, κατέθεσε στεφάνι στην Πλατεία Ηρώων. Και παρακολούθησε τις απαγγελίες ποιημάτων και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών.
Επιστρέφοντας αργά το μεσημέρι στη Χίο είχε πολύωρη συνεργασία με τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής, τα οποία και συνεχάρη εκ μέρους του Πάνου Καμμένου για την επιτυχία των ΑΝΕΛ να συμβάλουν στο γκρέμισμα του πασοκικού αυτοδιοικητικού κατεστημένου δεκαετιών, στηρίζοντας και συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό του, έναν νέο Ανεξάρτητο Δήμαρχο, τον Μανώλη Βουρνού.

Ταυτόχρονα ο Βουλευτής και οι συντονιστές σχεδίασαν τις επόμενες δράσεις τους στην Χίο, στο νησί των Ψαρών αλλά και των Οινουσσών.

Ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφει στην Αθήνα αργά το βράδυ.