Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «MAGAZINO» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ



Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, καλό μεσημέρι. Να είστε καλά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλό μεσημέρι.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Να είστε πάντα καλά και θα πω το εξής, εμένα η δουλειά μου ως δημοσιογράφος είναι να ενώνω κοινές θέσεις, απ’ όπου και αν προέρχονται, για το καλό της χώρας κ. Πρόεδρε. Αυτή είναι η δουλειά μου και αυτό είναι το πιστεύω μου.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αφού δεν το αποφάσισες να έρθεις στην Ευρωβουλή.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Δεν πειράζει. Έχουμε καιρό. Κύριε Πρόεδρε, πολλή κουβέντα γίνεται για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και αυτόν τον «έρωτα» που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πώς το σχολιάζετε, για να μπούμε στην τελική ευθεία, πριν πάμε στο πρόγραμμά σας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Την Κυριακή το πρωί πάμε όλοι για να ψηφίσουμε με την ταυτότητά μας ως Έλληνες ψηφοφόροι και να αποφασίσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας. Αυτό είναι το μήνυμα της Δημοκρατίας. Το ποιος θα επιλέξει τι, θα εξαρτηθεί από αυτά που θα πούμε σε λίγο, αλλά και από το κατά πόσο θέλουμε είτε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, η εξαθλίωση των Ελλήνων, είτε να αλλάξουμε σελίδα, να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, να πάρουμε πίσω την εθνική κυριαρχία της χώρας και την αξιοπρέπειά μας. Αυτά διακυβεύονται. Οι εκλογές της Κυριακής είναι δημοψήφισμα, δεν είναι απλές ευρωεκλογές.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Δημοψήφισμα είπατε. Το κρατώ αυτό, γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία να λέγεται από ένα πρόσωπο με την τόση εμπειρία που έχετε αγαπητέ κ. πρόεδρε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και τα όσα έχετε κατά καιρούς επισημάνει. Είμαστε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τον κ. Καμμένο με ένα ψηφοδέλτιο κ. Πρόεδρε που έχει από όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις με οικονομολόγους, με νομικούς με ανθρώπους που ξέρουν το ασφαλιστικό, δηλαδή θα μπορεί να ακουστεί η φωνή τους στην Ευρώπη. Το σχόλιο σε εσάς για να πάμε και στα θέματα των ημερών.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να σας πω, τώρα που τελειώνει η προεκλογική περίοδος, ότι είμαι πολύ περήφανος και για τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι 32 προέκυψαν από τη συνεργασία με τον Γιάννη Δημαρά και το «Άρμα Πολιτών», με τον Κώστα Ζουράρι και την «Πυρίκαυστο Ελλάδα», με το κίνημα της «Άμεσης Δημοκρατίας» του Γιώργου Κόκκα, αλλά παράλληλα και από ανθρώπους που μπορούν να σταθούν στο Ευρωκοινοβούλιο και να παλέψουν.
Οι άλλοι δέκα είναι πραγματικά ένα άλλο κόσμημα του ευρωψηφοδελτίου. Είναι δέκα νέα παιδιά, τα οποία έχουν μεταπτυχιακές σπουδές, ιδίως σε ευρωπαϊκά θέματα, σε διάφορες επιστήμες, άνεργοι, οι οποίοι μπορούν να πάνε αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο και να εξηγήσουν τι συμβαίνει στην πατρίδα μας, να εξηγήσουν γιατί 300.000 παιδιά σαν και αυτούς φεύγουν μετανάστες από την Ελλάδα.
Μπορούν να αντιπαρατεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο με εκείνα τα λόμπυ, που μόλις φτάνουν οι ευρωβουλευτές, τους δίνουν μια credit card για να τους εντάξουν στις ομάδες που ψηφίζουν, όχι κατά την προσωπική ή την εθνική συνείδηση, αλλά κατά τη συνείδηση των λόμπυ που διαμορφώνονται στις Βρυξέλλες. Είναι αυτοί οι αυριανοί ευρωβουλευτές, οι οποίοι μπορούν να πουν το μεγάλο «όχι» στην παγκοσμιοποίηση, στη νέα τάξη πραγμάτων, στην καταστροφή της Ευρώπης που θέλουν η Μέρκελ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δηλαδή στην ενοποίηση της Ευρώπης, μετά από την υποστολή των σημαιών και την κατάργηση του έθνους - κράτους.
Πριν από λίγο ο κ. Σουλτς ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ως υποψήφιος έκανε μια δήλωση. Είπε ότι θα καθαιρέσει τα χριστιανικά σύμβολα και τους Σταυρούς από όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων, είναι κάτι το οποίο εάν θέλετε περνάει στο «ντούκου» στην Ελλάδα.
Ακούμε υποσχέσεις. Σε ένα λαό με 3.100.000 ανέργους υπόσχονται 200.000 θέσεις εργασίας, 500.000, 700.000, 800.000 θέσεις εργασίας και δεν λένε ότι εάν ψηφιστούν αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα, τρία με τη ΔΗΜΑΡ, συν τα παρακλάδια των κομμάτων αυτών που ετοιμάζουν, τέσσερα με το Ποτάμι και τα λοιπά, θα έχουμε ουσιαστικά μια Ευρώπη που δεν θα έχει κυρίαρχα κράτη και θα καταργηθούν τα θρησκευτικά σύμβολα. Θα έχουμε μία Ευρώπη, όπου οι αξίες θα διαμορφώνονται από τη Γερμανία και από τους τραπεζίτες.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Άρα τι λέτε στον Έλληνα κ. Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς λέμε ναι στην Ευρώπη των εθνών - κρατών όπου έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Λέμε ναι στην Ευρώπη των εθνών - κρατών όπως την περιέγραψε, κατά την ανάληψη της Γαλλικής Προεδρίας, ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου, προβλέποντας ότι οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν σε λίγα χρόνια να καταργήσουν τα κράτη και αντιστάθηκε σε αυτό. Τώρα έχουμε τους απογόνους, λένε ότι είναι απόγονοι, της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν έχουν σχέση με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια, όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ με τον Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, μίλησε για την Ευρώπη των ίσων, την Ευρώπη που οι μικροί θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μεγάλους.

Αυτή την Ευρώπη επιχειρούν να ανατρέψουν σήμερα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, οι οποίοι σήμερα χρησιμοποιούν τις ταμπέλες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Οι μέχρι σήμερα ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να καταλάβουν ότι πρέπει να τους ανατρέψουν.

Είναι υπάλληλοι της Μέρκελ. Έχουν τη φωνή - όχι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - αλλά της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων. Της Ευρώπης που θέλει να φέρει τον φεντεραλισμό - του ξέφυγε του Πάγκαλου - της ομοσπονδιοποίησης, των τραπεζών, της Ευρώπης που αντί να σκέφτεται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή άνθρωποι στα συσσίτια, τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι, λέει ότι πρέπει πρώτα να διασώσουμε τις τράπεζες και μετά τους πολίτες.

Εμείς σε αυτή την Ευρώπη λέμε «όχι». Δεν θα επιτρέψουμε να μετασχηματιστεί η Ευρώπη των εθνών - κρατών σε Ευρώπη των τραπεζιτών. Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα που έχει 400.000 ανθρώπους, εννοώ τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι πλήρωσαν τη συνδρομή τους και είναι ένα εκατομμύριο με τα μέλη των οικογενειών τους, επειδή έχουν μια οικονομική δυσκολία να τους λέμε: δεν έχετε πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Δεν μπορεί να έρχεται μια Ευρώπη και να λέει ότι τα χρήματα που εμπιστεύθηκε ο μικροομολογιούχος τα χάνει επειδή πρέπει να «κουρευτούν» κατά 50% και την ίδια στιγμή ο κερδοσκόπος να μην χάνει τίποτε.

Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έχουμε - αυτό το θέμα το έχετε αναδείξει εσείς - τους ασφαλισμένους της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», όπου φυλακίσθηκε ο τραπεζίτης, αλλά τι έγινε με το κράτος; Οι υπουργοί που υπέγραψαν για να χάσουν τα λεφτά τους αυτοί οι άνθρωποι, γιατί βρίσκονται υπό προστασία;

Ψήφισαν ασυλίες κ. Αυτιά. Ασυλία για τις διοικήσεις του Σκαραμαγκά, ασυλία για τους τραπεζίτες που έδωσαν τα δάνεια στα κόμματα, ασυλία για τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, ασυλία σε εκείνους που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ. Και η ασυλία για την ελληνική οικογένεια που αυτή τη στιγμή διαλύεται, για τον μικροεπαγγελματία που του παίρνουν το μαγαζί, για εκείνον ο οποίος έρχεται να φορολογηθεί όχι ανάλογα με το εισόδημά του, αλλά ανάλογα με αυτό που υπολογίζει το κράτος;

Πρέπει να το καταλάβουμε ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό. Το άρθρο 4 παράγραφος 5, του Συντάγματος τι λέει; Ότι πρέπει να φορολογείται ο Έλληνας με ισονομία. Δεν μπορείς να φορολογήσεις κάποιον που δεν έχει εισόδημα για να του πάρεις το σπίτι.

Και ένα σπίτι που έχει αντικειμενική αξία π.χ. πενήντα ευρώ, αν χρωστάει δέκα στην τράπεζα του το βγάζει στο σφυρί στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας και τα ρέστα δεν του τα δίνουν πίσω, του παίρνουν το σπίτι.

Δεν μπορείς να χαρίζεις στο Μέγαρο Μουσικής 450 εκατομμύρια ευρώ και την ίδια στιγμή να παίρνεις το σπίτι του ανθρώπου που χρωστά 3.000 ευρώ.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Άρα, γιατί ο Έλληνας να ψηφίσει Καμμένο και να ψηφίσει και το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας πω ένα μυστικό. Σήμερα το βράδυ ετοιμάζει φιέστα ο κύριος Σαμαράς και στο υπουργείο Οικονομικών γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βγουν και να πουν για το ΕΣΠΑ. Ξέρετε πόσο είναι το ΕΣΠΑ, που αμφιβάλλω αν το ανακοινώσει σήμερα; Είναι 2 δις ευρώ. Ξέρετε πόσα δίνονται σε τοκοχρεολύσια κάθε χρόνο προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους δανειστές; Δίνονται 18 δις ευρώ. Εμείς τι λέμε; Στάση πληρωμών αυτή τη στιγμή προς τα τοκοχρεολύσια μέχρι να υπάρξει παιδεία, υγεία, ασφάλιση, επιβίωση για τους Έλληνες.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Πρώτα ο άνθρωπος.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πρώτα ο άνθρωπος. Δεύτερον αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν αντισυνταγματικά και παράνομα. Τρίτον, χαμηλή φορολόγηση, ρύθμιση των υποχρεώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να φύγουν τα λουκέτα, να πάρουν οι άνθρωποι φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και με μια φορολογία πλαφόν στο 8% να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Κατάργηση των φόρων αυτών που δεν είναι φόρος εισοδήματος. Ας έλεγαν ότι ο πολίτης όσο εισόδημα έχει θα μπορεί να αφαιρέσει τις αποδείξεις για όσο κατανάλωσε και να φορολογηθεί επί της διαφοράς, όπως γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν μπορεί να προχωρήσει η κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας. Δεν μπορεί να συνεχίσει να «τραβιέται» η ρευστότητα και να την παίρνουν συγκεκριμένοι τραπεζίτες και συγκεκριμένες επιχειρήσεις κολοσσοί και ημέτεροι και να μην δίδεται ρευστότητα στην αγορά.

Δεν μπορεί να ζήσει ο συνταξιούχος με 350 ευρώ, όπως πολύ καλά το ανέλυσε στην εκπομπή σας υποψήφιος ευρωβουλευτής μας. Δίνονται δηλαδή 10 ευρώ για κάθε έτος εργασίας με 35 χρόνια εργασίας με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα ο παππούς να δώσει στο εγγόνι του ένα δώρο, μια σοκολάτα.

Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έρχεται ο πρωθυπουργός που έχει πει 18 ψέματα στις προηγούμενες εκλογές, 17 ψέματα γιατί το μόνο που έκανε ήταν δήθεν αποκρατικοποιήσεις σε άλλες τιμές. Είπε 18 ψέματα και όσον αφορά τους ένστολους, «πέταξαν» 50 ευρώ στους νέους αστυφύλακες και οι στρατηγοί δουλεύουν σερβιτόροι.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η πολιτική όπου ο Έλληνας εργαζόμενος - όσοι εργάζονται - να μην έχει την δυνατότητα ως καταναλωτής να καταναλώσει και να συντηρήσει την αγορά. Εμείς έχουμε σχέδιο και το σχέδιο το έχουμε καταθέσει δημόσια. Έχουμε πρόταση και η πρόταση αυτή θα φέρει πίσω το χαμόγελο. Πρέπει να χαμογελάσουμε. Βλέπω ότι στις εκλογές αυτές δεν χαμογελάει κανείς, δεν χαμογελάει ο ελληνικός λαός.

Και τι μας λένε; Ψηφίστε τους ίδιους για να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική. Η πολιτική πρέπει να αλλάξει τώρα. Στις ευρωεκλογές - το λέω ξεκάθαρα - οι Νεοδημοκράτες πρέπει να ανατρέψουν τον Σαμαρά, οι Πασοκτζήδες να ανατρέψουν τον Βενιζέλο και να προκύψουν με νέες εθνικές εκλογές τέτοιες ισορροπίες που να μπορούν να κάνουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Εκτός από αυτούς που τα έχουν «αρπάξει» από την Siemens και τους κρατάνε, εκτός από αυτούς που έχουν υπογράψει τα μνημόνια και τους κρατάνε, για να μπορέσουμε να φέρουμε μια νέα πολιτική για τον ελληνικό λαό, την αξιοπρέπεια, το χαμόγελο και την υπερηφάνεια ενός εθνικά ανεξάρτητου κράτους και αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μπορούμε να το κάνουμε και μπορούμε να είμαστε εγγύηση, γιατί υπάρχουν και άλλα θέματα.

Για παράδειγμα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της άλλης πολιτικής. Ποιος εγγυάται το θέμα της Θράκης, το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, το θέμα να μην ψηφιστεί το «σχέδιο Ανάν ΙΙ», το θέμα των λαθρομεταναστών που έχει οδηγήσει σε ανασφάλεια όλη την χώρα; Εμείς λέμε κατάργηση του «Δουβλίνο ΙΙ», τώρα.

Θα είμαστε οι εγγυητές της επόμενης μέρας εάν μας δώσει ο ελληνικός λαός την δύναμη και ζητάω από τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί. Τρία χρόνια δεν του είπαμε ψέματα, τρία χρόνια είπαμε την αλήθεια. Πρέπει να τιμωρηθούν εκείνοι που κλέβουν δημόσιο χρήμα και να το επιστρέψουν. Δεν τους τιμωρούν εκείνοι που ρίχνουν χαστούκια στις τηλεοπτικές εκπομπές και πηγαίνουν στην Βουλή και συνομιλούν με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, σαν να είναι φιλαράκια, η Χρυσή Αυγή. Μην παρασυρθεί ο κόσμος και πάει και ψηφίσει κόμματα που αποτελούν μέρος του συστήματος.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Εγώ σας ευχαριστώ και ξέρετε πόσο φιλόξενο είναι το κανάλι σε κάθε σας άποψη κ. Πρόεδρε. Εύχομαι και σε εσάς καλή επιτυχία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να βοηθήσει η Παναγία, να ψηφίσει ο ελληνικός λαός την Κυριακή με ηρεμία, με σωφροσύνη και να κοιτάει τα παιδιά του, γιατί θα πρέπει και κάποιοι συνταξιούχοι που αλλοίωσαν τα αποτελέσματα του Μαΐου και του Ιουνίου να σκεφτούν, όχι ότι θέλουν να διασφαλίσουν τα 350 ευρώ για να είναι σίγουροι, αλλά ότι έχουν παιδιά και εγγόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια πρέπει να ζήσουν αξιοπρεπώς σε μια ελεύθερη πατρίδα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Καλή επιτυχία, όπως λέω σε όλους.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ.