Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου


«Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και εθνικής αξιοπρέπειας. Διδάγματα αγώνα για εθνική ελευθερία, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή.

Αυτό τον αγώνα συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας.
Αγώνα για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να τραβήξει, και πάλι, μπροστά. Απελευθερωμένη από τις αγκυλώσεις του χτες και αισιόδοξη για τις προοπτικές του αύριο.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι, με πίστη στην Πατρίδα μας και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας, οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Το αποδείξαμε πολλές φορές στη μακραίωνα Ιστορία μας.
Το αποδεικνύουμε και τώρα.
Η χώρα βγαίνει οριστικά από την κρίση για να γίνει πιο ισχυρή από ποτέ.
Η Ελλάδα κερδίζει το μέλλον που δικαιούται».