Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»


«Γιατί οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους; Να πως γεννιέται το λαθρεμπόριο. Γιατί πρέπει να πληρώνει φόρους ο αγρότης; Γιατί πρέπει να πληρώνει ο πολίτης για να ζεσταθεί το 2014; Γιατί να μην καταργηθεί, γιατί οι εφοπλιστές και όλοι εκείνοι που βγάζουν δισεκατομμύρια να έχουν αφορολόγητο καύσιμο; Βεβαίως να πιαστούν οι λαθρέμποροι, αλλά όμως το κυριότερο θέμα είναι ότι κάποιοι έχουν αφορολόγητο και κάποιοι δε μπορούν να κυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό τους».

(…) «Επειδή έχω προσωπική εμπειρία, είμαι ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και είμαστε η πρώτη οργάνωση που αναγνωριστήκαμε ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση και σχίσαμε το χαρτί και δεν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ. Όμως η ιστορία έχει μεγάλο βάθος και δεν είναι τόσο εύκολη. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δημιουργήθηκαν το 1990 περίπου και πρωταθλητής στη δημιουργία των ΜΚΟ ήταν η ΕΕ η ίδια, η οποία υποχρεώνει και τις χώρες να δίνουν ένα ποσοστό από τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ. Τι ακριβώς έγινε; Χρησιμοποιήθηκαν ως Δούρειος Ίππος και το Μη Κυβερνητική, είναι πρόσχημα. Είναι κυβερνητικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και στην ΕΕ. Εξαιρώ βέβαια και ορισμένους ανθρώπους οι οποίοι το κάνουν από καλή πρόθεση.
(…) Όταν δημιουργήθηκαν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις το μόνο κόμμα που τις πολέμησε και στάθηκε εναντίον, ήταν το ΚΚΕ. Και είπε μάλιστα ότι με τις ΜΚΟ προσπαθούν να διαλύσουν τις παραδοσιακές δομές του κινήματος, συνδικάτα κλπ, και να τις αντικαταστήσουν με κάποιες ομάδες της «κοινωνίας των πολιτών», που όλα τα κόμματα προωθούσαν εκείνη την περίοδο. Πρόκειται για ομάδες οι οποίες είναι ανεξέλεγκτες. Είναι 5 -10 άνθρωποι που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Να σας πω παραδείγματα, λοιπόν. Κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας πιάστηκαν 17 μη κυβερνητικές οργανώσεις που έκαναν κατασκοπεία υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Από πολλές χώρες αλλά χρηματοδοτούμενες από κονδύλια και ευρωπαϊκά και κονδύλια του Υπ. Εξωτερικών. Υπάρχουν ΜΚΟ που δρουν ως δούρειος ίππος. Πάρτε παράδειγμα. Ουκρανία, σήμερα που είναι και επίκαιρο. Υπάρχει άμεση παρέμβαση και της ΕΕ και των Αμερικανών. ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ τόσα χρόνια περνούσαν την πολιτική της ΕΕ. Οι ΜΚΟ λοιπόν, και δε λέω, υπάρχουν και εξαιρέσεις ανθρώπων που έχουν γνήσιες προθέσεις, αλλά όμως στο σύνολό τους είναι στρατευμένες να περάσουν την πολιτική της ΕΕ.

(…) Στην Ουκρανία τι γίνεται; Υπάρχει επέμβαση της ΕΕ και των Αμερικανών. Ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ διορίζει κυβέρνηση, δε βλέπουμε τι θέλουν να κάνουν στην Ουκρανία; Θα την κόψουν στα δύο στο τέλος. Θα πάρει τη μισή η ΕΕ και την άλλη μισή ο Πούτιν. Εμείς λέμε κανένας από τους δύο. Ωμή και ανοιχτή επέμβαση γίνεται.
Δεν είμαστε ούτε στο 1990 ούτε στο 1995 ούτε στο 2000, είμαστε στο 2014, στην ΕΕ την οποία όλοι έταξαν παραδείσους. Σήμερα 25% είναι κάτω από το κατώτατο όριο της φτώχιας, το 10-12% πεινάει, αυτή είναι η προσφορά ενός συστήματος. Επομένως αν δεν ανατραπεί δε γίνεται τίποτα, όμως δε φτάνει μόνο αυτό. Εμείς σαν κόμμα παλεύουμε. Και προτάσεις νόμου έχουμε καταθέσει και με τα συνδικάτα παρεμβάσεις κάνουμε για να ανακουφιστούν οι άνεργοι, για να υπάρξουν κάποιες θέσεις εργασίας, να μην κοπεί το ρεύμα. Πρωταγωνιστούμε κάθε φορά, αλλά λέμε ότι αυτό δε φτάνει και λέμε τι χρειάζεται ο λαός. Βγάζοντας συμπεράσματα και στηρίζοντας το ΚΚΕ πέρα απ’ όλες τις επιφυλάξεις, να δημιουργήσει ένα ισχυρό, δυνατό κίνημα για να αποσπάσει. Γιατί αν περιμένει ταξίματα από κυβερνήσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, θα μείνει πάλι πίσω και δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα».


ΑΘΗΝΑ 20/2/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ