Hellenic Cypriot Press Agency

Ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει ότι έχει μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι από τότε που ανέλαβε καθήκοντα * Νετανιάχου: Αν η Χαμάς δεν απελευθερώσει ομήρους το Σαββάτο, θα ξεκινήσουν νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα * Τα drones είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου για αμάχους στον πόλεμο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη * Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επαναλαμβάνει πως αντιτίθεται στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα * Κρεμλίνο: Σημαντικό μέρος της Ουκρανίας θα ήθελε να είναι ρωσικό και "αυτό ταιριάζει" με τις δηλώσεις Τραμπ * Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό υπόσχεται "σθεναρή" απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ * Εμανουέλ Μακρόν: «Θέλουμε μία AI της εμπιστοσύνης, μία AI που δημιουργεί ενότητα στην διεθνή κοινότητα» * Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και ο Καναδάς χορήγησαν το 2024 πάνω από τη μισή συνολική βοήθεια της Συμμαχίας για την Ουκρανία * Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό * Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για επιβολή δασμών 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 32 ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ


Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα 21/2, μέλη της αντιπροσωπείας 32 αγροτικών συλλόγων Μακεδονίας Θράκης.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία των συλλόγων αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο όπως το κόστος αγροτικής παραγωγής, εστιάζοντας στο αγροτικό πετρέλαιο και το ρεύμα, τη φορολογία, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της απαλλαγής από την φορολογία των ενισχύσεων, το ασφαλιστικό στο οποίο τόνισαν ότι είναι αδιανόητο να συνταξιοδοτούνται στα 67 έτη οι αγρότες, καθώς και την αδυναμία χορήγησης ανοιχτών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο.
Έκαναν δε ιδιαίτερη αναφορά στις διώξεις, τόσο τις σημερινές όσο και αυτές που υφίστανται από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών στα διάφορα μπλόκα, καταδικάζοντας την πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, στέλνοντας ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου αγρότες που είχαν αθωωθεί.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία του πρωτογενούς τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους, στην ελάφρυνση της φορολογίας των αγροτών, στη στοχευμένη παραγωγή και τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών προώθησης της αγροτικής παραγωγής καθώς και στην δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για την εξασφάλιση ρευστότητας του αγροτικού χώρου.
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ξανά το θέμα στη Βουλή και τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην καρδιά του απαιτείται αυτοοργάνωση του αγροτικού κόσμου, ενωτικός, συλλογικός αγώνας, διεκδίκηση και σύγκρουση με τις πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης αλλά και στήριξη της προσπάθειας παραγωγικής ανασυγκρότησης που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να πετύχει.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Βαγγέλης Αποστόλου, Συντονιστής ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Απόστολος Αλεξόπουλος.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/02/2014