Hellenic Cypriot Press Agency

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ.Μάντζος-Ν.Παπάζογλου: Τα αποτελέσματα των εκλογών της Γερμανίας «έχουν προφανή σημασία για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» * Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα ως ζήτημα αρχής στηρίζει την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και καταδικάζει κάθε χρήση βίας έναντι κυρίαρχων κρατών * ΚΚΕ: Ελπίδα για τον λαό της Γερμανίας και όλης της Ευρώπης είναι η δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να αποκτήσει ριζοσπαστικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο * Άρειος Πάγος: Στη Δημοκρατία ουδείς, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, δικαιούται να «τρομοκρατεί» τους δικαστικούς λειτουργούς * Μ. Χρυσοχοΐδης: Αποστολή της Αστυνομίας είναι να διασφαλίσει την ομαλή και ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα * Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ. Κουτσούμπας: Να «βουλιάξουν» οι πλατείες από τα ποτάμια του λαού και της νεολαίας που θα φωνάξουν ξανά «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου κ.κ. Gomidas Ohanian, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Vartkes Mahdessian.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη


Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη
βουλευτή Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επικεφαλής ΕΕΚΕ Εργασίας

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ο Υπουργός Εργασίας



Το δίλημμα που μπήκε σήμερα από τον Υπουργό Εργασίας ότι «είτε θα αυξηθούν τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου είτε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μείωση των συντάξεων» είναι υποκριτικό και κάλπικο.

Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς έχει δρομολογήσει δραστικές μειώσεις επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ από 1-1-2014. Επίσης, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης κατά 1,8 δις για το 2014, με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που μειώνουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία και με τη συνέχιση της υποστέλεχωσης σε προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οδηγεί σίγουρα σε νέα μείωση και όχι σε αύξηση των εσόδων της κοινωνικής ασφάλισης.

Επομένως, η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και με τα διλήμματα που το συνοδεύει απλά προετοιμάζει το έδαφος για νέες μειώσεις κύριων συντάξεων που έχει προαποφασίσει με την τρόικα αλλά τις μεταθέτει για λίγους μήνες λόγω του φόβου της για ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις.

Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την τρόικα να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε νέα ληστεία των ασφαλισμένων και ότι, εάν το κάνουν, θα σπείρουν νέα δυστυχία, και θα θερίσουν πολιτικές και κοινωνικές καταιγίδες.


31/10/2013
Το Γραφείο Τύπου