Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού έβαλε σήμερα την υπογραφή της σε νέα Συλλογική Σύμβαση-καρμανιόλα για τα δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Από το 2012 έως τέλος του 2013 είχε υπογράψει ΣΣΕ με -15% στους μισθούς.

Σήμερα υπέγραψε για το 2014 0% στους μισθούς.
Για το 2015 υπέγραψε 1% αύξηση στους μισθούς.
Υπέγραψαν επίσης από το 2014 στυγνότερη εκμετάλλευση με επιβολή 10ωρης απλήρωτης δουλειάς!
Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, το κατακτημένο με αίμα 8ωρο, θυσιάζεται από αυτούς που ανέλαβαν εργολαβικά για λογαριασμό των ξενοδόχων, να μας γυρίσουν στον αιώνα που οι εργάτες δούλευαν ήλιο με ήλιο.
Η «συμβολική» αύξηση κατά 1% των μισθών το 2015 αποτελεί πρόκληση και προσβολή για τους 130.000 εργαζόμενους, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται την ίδια ώρα που τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων σημειώνουν αυξήσεις ρεκόρ.
Το 2012 είχαμε 16,9 εκατ. τουρίστες και έσοδα 10,44 δις ευρώ στα χρηματοκιβώτια των μεγαλοξενοδόχων.
Το 2013 είχαμε 17,5 εκατ. τουρίστες και έσοδα 13 δις ευρώ στα χρηματοκιβώτια των μεγαλοξενοδόχων.

ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ

ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΣ, στη γενικευμένη μαθητεία, στην απλήρωτη δουλειά από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, στις εργολαβίες, στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, στις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με άθλιους όρους αμοιβής και εργασίας τ έβγαλαν και αυτή τη σεζόν 13 δις ευρώ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!
Η νέα κατάπτυστη συμφωνία Ξενοδόχων και Ομοσπονδίας καταδικάζει τους εργαζόμενους στον κλάδο και σώζει την κερδοφορία των εργοδοτών.
Οι πανηγυρισμοί ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και ο χαιρετισμός του Υπουργού Εργασίας που διατείνεται ότι θα διασφαλίσει «εργασιακή ειρήνη» και «πνεύμα συνεργασίας, ρεαλισμού και ωριμότητας από τους εκπροσώπους των εργοδοτών και εργαζομένων της χώρας» αφορούν μονάχα τους μεγαλοξενοδόχους και τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουν να παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος προτάσσοντας τις ανάγκες τους, κόντρα στις υποταγμένες ηγεσίες που προτάσσουν τα κέρδη των εργοδοτών.
Γι’ αυτό η οργάνωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα τους, η ισχυροποίηση των δυνάμεων που αταλάντευτα υπερασπίζουν τα δικαιώματά μας είναι καθήκον τους, για να υψώσουμε εμπόδια στην ισοπέδωση της ζωής μας.
Η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης που επιτυγχάνεται με αυτή τη σύμβαση όπως διατείνεται κι ο Υπουργός Εργασίας να μην περάσει.
Η οργάνωσή μας κι ο συλλογικός μας αγώνας είναι αυτός που μπορεί να έχει αποτελέσματα.




Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ