Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δεν είναι μελλοντικά σχέδια ή συνομωσίες. Είναι οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας που κλείνει το μάτι στους επιχειρηματικούς ομίλους.


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΡΟΥΤΣΗ



Δεν είναι μελλοντικά σχέδια ή συνομωσίες. Είναι οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας που κλείνει το μάτι στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνουν γη και ύδωρ στη μεγαλοεργοδοσία για να μπορεί να απολύει όποτε, όπως και όσους θέλει, μειώνουν ξανά τις εργοδοτικές εισφορές.
Ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, διαμορφώνουν μαύρο το μέλλον των νέων εργαζομένων.
Με οργάνωση και πειθαρχία, μακριά από τις σειρήνες του αποπροσανατολισμού να δώσουμε τη μάχη εκεί που τα μέτρα θα προσπαθήσουν να τα υλοποιήσουν. Η απάντησή μας πρέπει να είναι στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στους δρόμους.


Το Γραφείο Τύπου