Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ερωτήματα Αυγενάκη προς Μητσοτάκη




Ποια η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση»;
                                                                                       
Ποιοι ήταν οι αρχικοί στόχοι, πόσοι από αυτούς υλοποιήθηκαν και σε ποιο βαθμό;
                                             
Ερωτήματα Αυγενάκη προς Μητσοτάκη


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Διοικητική Μεταρρύθμιση» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, για την προγραμματική περίοδο, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.  Κυριάκο Μητσοτάκη, και ζητά να μάθει ποια η πορεία υλοποίησής του καθώς πλησιάζει το πέρας του προγράμματος, και δεδομένου ότι αποτελεί εθνική πρόκληση.
                                                                                                                          
«Σύμφωνα με τις αρχικές επιδιώξεις», όπως αναφέρει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής στο έγγραφό του, «το συγκεκριμένο ΕΠ συνιστά μια ολοκληρωμένη δέσμη αλληλοσυμπληρούμενων παρεμβάσεων με τις οποίες προσδοκάται ότι θα αντιμετωπισθούν οι βασικές δυσλειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης, σε ότι αφορά τους βασικούς συντελεστές διοικητικής ικανότητας (ανθρώπινο δυναμικό, κανονιστικό πλαίσιο, δομές και συστήματα) και στο επίπεδο της διαμόρφωσης των δημόσιων πολιτικών και στο επίπεδο της εφαρμογής τους από τις υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης.»

Το πεδίο παρέμβασης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, αποτελεί η Δημόσια Διοίκηση και στις 13 Διοικητικές Περιφέρειες της χώρας,  η οποία προσδιορίζεται ως το σύνολο των κατηγοριών δημόσιων φορέων  που ορίζουν το λεγόμενο στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή: Δημόσιες υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης (υπουργεία, γενικές γραμματείες, γενικές γραμματείες περιφερειών) και ανεξάρτητες αρχές - Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) - Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (α΄και β΄βαθμού).

Όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης: «η στρατηγική για το ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση» αποτελεί εθνική πρόκληση για την υπέρβαση της κρίσης, δεδομένης της φύσης των προβλημάτων του τομέα της Δημόσιας Διοίκησης. Άλλωστε, αυτοί οι στόχοι οδήγησαν δημιουργία αυτού του ΕΠ» ενώ ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, ποια η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και ποιος ο απολογισμός του Υπουργείου πλησιάζοντας στο πέρας της προγραμματικής περιόδου, ποιοι ήταν οι αρχικοί στόχοι, πόσοι από αυτούς υλοποιήθηκαν, σε ποιο βαθμό και ποιο το κόστος των παρεμβάσεων, αλλά και πόσες, ποιες και ανά φορέα είναι σε επίπεδο τελικού δικαιούχου οι πράξεις που μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί και ποιο το κόστος τους (Υπουργεία - εποπτευόμενοι φορείς).