Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ


Μίκα Ιατρίδη: «Αν δεν έχει υπάρξει μέριμνα για σημαντική ενίσχυση των μέσων του Λιμενικού Σώματος, τότε η μεταρρύθμιση που επικαλείται ο αρμόδιος Υπουργός δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μια ακόμη επικοινωνιακή άσκηση επί ναυτικού χάρτου»


Η υπεύθυνη του τομέα Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για το νέο Οργανισμό του Υπουργείου και τη νέα διάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, πιστή στα δόγματα των δανειστών μας για οριζόντιες περικοπές, προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου Οργανισμού του ΥΝΑ και τη νέα διάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο αρμόδιος Υπουργός, οι ακρίτες νησιώτες του Αιγαίου αναμένεται να δουν περεταίρω συρρίκνωση των υπηρεσιών του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ τα στελέχη του θα κληθούν να υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους. Είναι, τουλάχιστον θετικό, ότι δόθηκε λύση στο πρόβλημα της φαρμακευτικής περίθαλψης τους.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα διάρθρωση των υπηρεσιών του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προϋποθέτει σημαντική ενίσχυση των μέσων του, κάτι το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά. Ελπίζουμε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση πάνω σε αυτό το ζήτημα, διαφορετικά η μεταρρύθμιση που επικαλείται ο αρμόδιος Υπουργός δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μια ακόμη επικοινωνιακή άσκηση επί ναυτικού χάρτου».