Hellenic Cypriot Press Agency

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026

Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση έχει κάνει βραχνά για χιλιάδες νοικοκυριά το ιδιωτικό χρέος, διότι έχει κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι στα funds και τους servicers


 

«Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση θα κριθούν, η μεν για το έργο της, η δε για την πρόταση της», επισήμανε ο Κώστας Τσουκαλάς μιλώντας στον ANT1.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι «το έργο της κυβέρνησης είναι συνώνυμο με την οικονομική υστέρηση -προβλέψεις δείχνουν μείωση επενδύσεων, μείωση ανάπτυξης-, με τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και τη διαχειριστική ανεπάρκεια αλλά κυρίως με τον λαϊκισμό». Σχολίασε ότι «είναι λαϊκισμός η Νέα Δημοκρατία να λέει ότι πήρε πρωτοβουλία για το Εθνικό Απολυτήριο ενώ τον διάλογο για το ζήτημα τον είχε ανοίξει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ εδώ και οκτώ μήνες με σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων». Επίσης είπε ότι «είναι λαϊκισμός ο πρωθυπουργός να λέει ότι παίρνει πρωτοβουλία για να αναθεωρήσει το άρθρο 86 όταν κρύφτηκε πίσω από αυτό όλο αυτό το διάστημα για να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι «είναι η κυβέρνηση, που έχει κάνει βραχνά για χιλιάδες νοικοκυριά το ιδιωτικό χρέος διότι έχει κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι στα funds και τους servicers». Μίλησε για «παταγώδη αποτυχία» της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι «πάρτι γίνεται» και πως «με την ανοχή της κυβέρνησης λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη αναδιανομή της ακίνητης περιουσίας της τελευταίας 70ετίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, στάθηκε σε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 23-24,5%». Προσέθεσε ότι «υπάρχει ένα 70% το οποίο λέει εδώ και ενάμιση χρόνο ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση γιατί είναι διεφθαρμένη». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το πολιτικό σκηνικό αλλά και η δημοσκοπική εικόνα θα μεταβληθούν όταν ο κόσμος έρθει αντιμέτωπος με τα πραγματικά και όχι τα επίπλαστα -από τη Νέα Δημοκρατία- διλήμματα». «Θα αλλάξει γιατί θα μπουν τα πραγματικά διλήμματα στον κόσμο: Μητσοτάκης και Γεωργιάδης, Πλεύρης, Βορίδης με Βελόπουλο και Λατινοπούλου -σάρκα από τη σάρκα τους είναι- ή πολιτική αλλαγή και ΠΑΣΟΚ», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι το δίλημμα και όχι αυτό που προσπαθεί να προωθήσει η ΝΔ μεταξύ συστημισμού και αντισυστημισμού». «Το δίλημμα», προσέθεσε, «είναι ή αυτή η πολιτική η σημερινή, η νεοφιλελεύθερη, των χαμηλών μισθών, της παραγωγικής υστέρησης, των σκανδάλων, των πλειστηριασμών ή μια προοδευτική πολιτική εθνικής ανόρθωσης, κοινωνικής ανάταξης με το ΠΑΣΟΚ, με αυξημένο εισόδημα, με έλεγχο της ακρίβειας απέναντι στα καρτέλ και τις ελίτ, αλλά και με μεγάλες πραγματικές μεταρρυθμίσεις, για να μπορέσει η οικονομία να τρέξει και να μη μείνει στην υστέρηση που την έχει φέρει η ΝΔ».

Στον απόηχο της χθεσινής διαγραφής του Π. Παρασκευαΐδη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσουκαλάς χαρακτήρισε το γεγονός ως «απόλυτα λογική συνέχεια μετά από μία άστοχη δήλωση που θολώνει το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ». «Έχουν προηγηθεί και άλλες. Είναι μία θέση που κατά τη γνώμη μου κανένα μέλος του Κοινοβουλίου δεν πρέπει να την υποστηρίζει».