Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

Σ. Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι μπορεί για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το έγκλημα των Τεμπών»

 

 «Η ελληνική κοινωνία απαιτεί, εδώ και δύο χρόνια, να υπάρχει αλήθεια και δικαιοσύνη. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι μπορεί για να καθυστερεί και η αποκάλυψη της αλήθειας και η απόδοση δικαίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος

μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αιγιαλείας.

 «Εμείς, από την πρώτη στιγμή μέσα στη Βουλή, έχουμε απαιτήσει να υπάρχουν όλα τα στοιχεία και να μάθει η ελληνική κοινωνία, τελικά τι έγινε εκείνη την τραγική νύχτα;», διερωτήθηκε, ενώ χαρακτήρισε την «προανακριτική του κυρίου Τριαντόπουλου», «μια παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία». «Προφανώς και πρέπει να συγκροτηθούν όλα τα δικαστικά όργανα που απαιτούνται, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, όταν παραβιάζεται ο νόμος και το Σύνταγμα. Υπάρχει, δυστυχώς, ανησυχία στην κοινωνία ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να το κάνει αυτό και στη βασική δικογραφία των Τεμπών. Να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης, αλλά ο κύριος Μητσοτάκης σταματάει την αλήθεια, άρα σταματάει το οξυγόνο, την Ελληνική Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στο Αίγιο, απ' όπου ξεκινάει αυτή η περιοδεία: «Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μια προσπάθεια που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, πολύ δε περισσότερο την Περιφέρεια, η οποία νιώθει απομονωμένη. Είναι τραγικό να μαθαίνουμε εδώ σε έναν δήμο κεντρικό, όπως είναι ο δήμος Αιγιαλείας, ότι ακόμα και οι βασικές υποδομές δε λειτουργούν, δεν υπάρχει προσωπικό, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα νομικά πρόσωπα των σχολείων, στα νομικά πρόσωπα της κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής λειτουργίας. Λείπει προσωπικό και δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, ενώ ακόμα και οι υφιστάμενες σιδηροδρομικές συνδέσεις της περιοχής λειτουργούν σε ποσοστό της τάξης του 10%».

«Είναι ντροπή για την Ελλάδα το 2025 να είναι απομονωμένοι οι δήμοι και η κοινωνία της περιφέρειας. Και επειδή η Ελλάδα ζει στην περιφέρεια και αναπνέει από την περιφέρεια και οικονομικά και δημογραφικά, η προτεραιότητά μας σήμερα είναι η περιφερειακή ανάπτυξη. Γι' αυτό ξεκινάμε από την Αχαΐα», κατέληξε.