Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2025

ΚΚΕ για τη συζήτηση σχετικά με την εκλογή ΠτΔ: "Καμία σχέση δεν έχει με τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού

 


Για «συζήτηση που καμία σχέση δεν έχει με τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού» κάνει λόγο το ΚΚΕ σχετικά με τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «για τη συζήτηση σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει:

«Είναι φανερό ότι η όλη συζήτηση σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αφενός υπηρετεί τις διεργασίες αναπαλαίωσης του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος αφετέρου αποκρύπτει ότι ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού είναι να επικυρώνει τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνητικές αποφάσεις, όπως άλλωστε έκαναν τόσο οι "προοδευτικοί" όσο και οι "συντηρητικοί" Πρόεδροι, με τη στήριξη και εκείνων των κομμάτων, που εξυμνούν τον θεσμό ως "προπύργιο δημοκρατίας". Πρόκειται για μια συζήτηση που καμία σχέση δεν έχει με τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού, γι' αυτό άλλωστε και υπερπροβάλλεται από τα αστικά κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση».